REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Beveik pusė (45 proc.) lietuvių kompleksuoja dėl savo pilvo – daugumai jų nepatinka šios kūno dalies išvaizda, o kas dešimtą vargina ir sveikatos problemos – tai atskleidė „Activia“ iniciatyva Lietuvoje atlikta apklausa. Vienokius ar kitokius virškinimo sutrikimus patiria daugiau nei pusė šalies gyventojų. Šie nemalonūs reiškiniai atsiliepia ne tik tautiečių laisvalaikiui, darbinei bei akademinei veiklai, bet ir seksualiniam gyvenimui.

REKLAMA
REKLAMA

„Beveik 40 procentų apklaustųjų dažnai arba labai dažnai vargina pilvo pūtimas, kone ketvirtadalį – skrandžio ar žarnyno gurguliavimas, o kiek daugiau nei penktadalį respondentų neretai kamuoja sunkumas pilvo srityje“, - ketvirtadienį vykusioje „Sveiko ir dailaus pilvuko popietėje“ tyrimo rezultatus komentavo Renata Grikšelytė, „Danone“ viešųjų ryšių vadovė Baltijos šalyse.

REKLAMA

„Nors daugelis lietuvių susiduria su vienokiais ar kitokiais diskomfortą sukeliančiais virškinimo sutrikimais, bet net ketvirtadalis jų nieko nedaro, kad išspręstų šią problemą. Moterys šiuo atveju gerokai aktyvesnės – dauguma jų stengiasi sureguliuoti mitybą, geria maisto papildus ar gydosi liaudies metodais,“ – sakė gydytoja Edita Gavelienė.

Anot jos, sumažinti pilvo pūtimą bei kitus skrandžio negalavimus nėra taip sunku, kaip gali pasirodyti iš pirmo žvilgsnio: „Užtenka subalansuoti mitybą, užsiimti aktyvia fizine veikla bei stengtis vengti streso. Patartina gerti daug vandens, vartoti daugiau vaisių bei daržovių, tirpių skaidulų turinčio maisto, o savo kasdienį racioną praturtinti probiotikų turinčiu jogurtu“.

REKLAMA
REKLAMA

Pristatymo metu patarimais dalijosi ir modelis, studijos „Pamilk save“ steigėja Aistė Jasaitytė – Čeburiak.

„Dažnai manęs klausia, kokių priemonių reikia imtis, norint išsaugoti liekną figūrą. Tiesą sakant, jokių paslapčių – tiesiog stengiuosi įsiklausyti į savo kūną, neverčiu savęs valgyti, to, ko nenoriu. Mano mitybos racionas įvairus, tačiau valgau jausdma saiką. Nuo pat paauglystės mano probleminė kūno vieta – pilvas. Dirbdama modeliu labai kankinausi dėl to, nepasitikėjau savimi. Tik vėliau suvokiau, kad tai mano kūno dalis, ėmiau koncentruotis į kitus dalykus, ne tik į išvaizdą,“ – pasakojo A. Jasaitytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų