REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Krikščionių partijos frakcija kreipėsi į Finansų ministeriją, siekdama išsiaiškinti, ar Europos Sąjungos (ES) ir kitų paramos šaltinių bei valstybės biudžeto lėšos naudojamos pagal paskirtį, o laikinai laisvos fondų lėšos bankuose laikomos be žalos iždui.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak frakcijos seniūno Vidmanto Žiemelio, iki šiol neaišku, kokiu pagrindu ir kokios naudos siekdama Aplinkos ministerija pervedė Būsto renovavimo programai skirtus 516 mln. litų į Liuksemburgo banką.

REKLAMA

„Prašome nurodyti, kiek iki balandžio 1 d. Europos investicijų bankas (EIB) pervedė lėšų į šios būsto renovavimo programos fondą ir kokiomis sąlygomis šie pinigai „guli" bankuose, koks numatytas atlygis už banko teikiamas paslaugas, kokias metines palūkanas gauna šis fondas už laikomas lėšas Liuksemburgo banko ar kitose sąskaitose. Be kita ko, prašome paaiškinti, į kokius kitus bankus, kiek lėšų ir kokiomis metinėmis palūkanomis šis fondas pervedė, kodėl daugiau kaip metus laikomi pinigai „guli" trumpalaikių depozitų forma", – teigia V. Žiemelis.

Krikščionių frakcijos Seime narius taip pat domina, kiek lėšų iš ES struktūrinių ir kitų fondų pernai buvo numatyta kiekvienai ministerijai ir kiek šių lėšų jos išskirstė konkretiems projektams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų