REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

TV3 serialo „Kelias namo“ personažas nacionalinio parko kenkėjas Kvedaras yra visiška priešybė jį vaidinančiam aktoriui Mindaugui Capui. Unikaliame gamtos kampelyje – Rusnėje gimusiam M. Capui visai nepatinka žvėrių iškamšos, o ir medį miške aktorius verčiau apsikabins, nei nukirs.

REKLAMA
REKLAMA

Gimtinę M. Capas dievina. „Aš Rusnėje gimęs ir augęs iki penktos klasės. Fantastiškas kraštas. Apie jį galima tik švelniausiais žodžiais kalbėti. Kai ten nusivežiau užsieniečių, jie netikėjo savo akimis, kad vienoje vietoje gali būti tiek gandrų: 5 lizde, 11 kiemelyje. Jie klupinėjo per dilgėles, besistengdami fotografuoti. „Amerikiečiai... Ko iš jų norėti, – juokiasi aktorius. – O kokia tvirta Rusnės bendruomenė! Dar tilto nebuvo, kai aš ten gyvenau. Pamenu, prie kelto susirinkdavo visi. Jei koks rusnietis nuskendo, – kartu išlydi, jei kas tuokiasi, – prie kelto pasitinka. O kokios būdavo stintų šventės! Tai ne dabartinės, kai kilogramas –16 litų...“

REKLAMA

M. Capas nieku gyvu nesėdėtų prie vieno stalo su tais, kurie žuvis dinamitu sprogdina. Išgirdęs labai susierzintų. „Kai Rusnėje gyvenau, būdavo – atvažiuoja iš didžiosios Lietuvos brakonieriai. Bet pas mus žuvų nestigo. Traukti žvejoti buvo tas pats, kaip dabar nueiti į kioską laikraščio – kasdienybė. Kai parvažiavau iš Rusnės čia, prie ežerų, negalėjau patikėti, kad žvejyba gali būti tokia vangi. Užmeti kabliuką ir lauki... Pasirodo, žuvis maitinti reikia! Tu prie Nemuno gyvenančiam tą pasakyk", – kvatoja aktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Jis ir Kvedaras iš serialo „Kelias namo“ – kaip diena ir naktis. „Man norisi medelį nugenėti, pažiūrėti, ar sveikas, o Kvedaras į jį žiūri ir mato malkas. Arba stirna – jam tai tiesiog mėsa. O man tie dalykai nesuprantami: ir medžioklė su optiniais šautuvais, ir žvėrių galvos virš židinio“, – prisipažįsta Mindaugas.

Harmonijoje su gamta užaugęs vyras neskuba džiaugtis toli pažengusia pramone, ekonomine sparta. „Japonija – kokia pažangi, o štai kas nutiko, – sako M. Capas. – Kaip žmogaus negalima perlaužt per jėgą, taip ir gamtos. O ekonomikoje viskas per jėgą. Vartojimas pasiekė lubas. Nors iš šono pažiūrėjus – ar mes vandens neturime, ar pavalgyti? Man atrodo, ir tų elektrinių nereikia tiek daug. Bet tie, kurie taip galvoja – jie artistai, ne ekonomistai", – juokiasi M. Capas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiomis savaitėmis TV3 rodys paskutines „Kelias namo“ serijas. Kokia pabaiga laukia Kvedaro? „Pamokų jis gavo skaudžių. Man atrodo, būtų dar dvi serijos – apsikabintų medelį ir viską suprastų, jau pradėtų kitaip mąstyt. Tokiems kaip Kvedaras patarčiau nuvažiuoti prie Nemuno, įbristi ir susimąstyti“, – sakė M. Capas.

O kaip seksis kitiems herojams? Ar Eglė žengs prie altoriaus su Kvedaro sūnumi Pauliumi? O gal laimė nusišypsos Gintui?

„Kelias namo“ – nuo pirmadienio iki ketvirtadienio 19.10 val.  per TV3.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų