REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 26-oji – pasaulinė intelektinės nuosavybės diena. Šios dienos proga Lietuvoje kasmet įteikiami Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacijos (World Intellectual Property Organization, WIPO) apdovanojimai žymiausiems kūrinių autoriams, atlikėjams, išradėjams ir Lietuvos organizacijoms ar įmonėms už pramoninės nuosavybės objektų teisinę apsaugą.

REKLAMA
REKLAMA

Balandžio 12 d. tarptautinėje konferencijoje „Pramoninė nuosavybė kaip konkurencingumą skatinantis veiksnys“ WIPO apdovanojimas „Trophy for Innovative Enterprises“ kaip inovatyviausiai įmonei įteiktas Vilniaus universitetui.

REKLAMA

Šis įvertinimas – tai išskirtinis Vilniaus  universiteto veiklos pramoninės nuosavybės objektų teisinės apsaugos srityje ir universiteto mokslininkų  išradybinės veiklos pripažinimas, teigiam VU pranešime.

VU plėtojami taikomieji moksliniai tyrimai. Universiteto mokslininkai bendradarbiauja su Lietuvos ir užsienio įmonėmis, patentuoja išradimus, vis aktyviau įsitraukia į Lietuvos ir Europos Sąjungos programas, kurių tikslas kurti ir diegti naująsias technologijas smulkaus ir vidutinio verslo įmonėse.

WIPO „Trophy for Innovative Enterprises“ apdovanojimą VU skyrė WIPO Tarptautinis biuras kartu su Lietuvos Respublikos valstybiniu patentų biuru ir Teisingumo ministerija, sakoma VU pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų