REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

102 metų vyras negalėjo išgyventi skubaus išvažiavimo iš atominės jėgainės „Fukušima-1“ užkrėstos zonos. Nusižudęs japonas buvo seniausias rajono, kuriame buvo jėgainė, gyventojas.

REKLAMA
REKLAMA

Teigiama, kad po to, kai japono šeima aptarė evakuacijos planus ir galimybę palikti gimtus namus, japonas nusižudė.

REKLAMA

Šios apylinkės gyventojai liko be pragyvenimo lėšų.

Trečiadienį po avarijos iš Fukušimos evakuoti žmonės ėmė reikalauti piniginių kompensacijų iš energetikos kompanijos. Prie atominės jėgainės kompanijos-operatorės biuro susirinko kelios dešimtys žmonių. Prieš mėnesį šiems žmonėms teko paskubomis palikti savo namus dėl atominių reaktorių sprogimo grėsmės.

Visą tą laiką jie gyveno palapinių stovyklose ir laikinose slėptuvėse. Didžiąją pabėgėlių dalį apgyvendino į pietus nuo jėgainės, tačiau kai kuriuos nuvežė į Sendajų, kuris buvo praktiškai sunaikintas žemės drebėjimo ir cunamio.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes neprašome daugiau, nei mums priklauso. Viskas, ko mes norime, kad su mumis nesielgtų kaip su šunimis“, - sakė 69- ių statybininkas visų susirinkusių vardu.

„Aš negaliu uždirbti duonai vien dėl to, kad dėl avarijos man teko išvažiuoti iš namų“, – pasakojo 73-jų automobilių mechanikas, kuris gyveno 11 kilometrų atstumu nuo katastrofos.

Nepaisant to, kad pagrindinis avarijos kaltininkas – atominės jėgainės kompanija-operatorė TEPCO, nukentėjusiems kol kas neišmokėta nė vienos jenos.

„Visos tos kalbos apie kompensacijas – tušti žodžiai! Nėra konkrečios informacijos, kuris mums reikalinga!“, – piktinosi nukentėjusieji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

TEPCO kompanijos atstovai atsiprašė už nepatogumus ir kompensuoti nuostolius gyventojams, likusiems be namų ir darbo. Kompanijos prezidentas tikina, kad pinigai artimiausiu metu bus pervesti ir bus padaryta viskas, kad pavyktų likviduoti avarijos pasekmes.

Šia savaitę evakuacijos zona aplink jėgainę buvo išplėsta dar 10km ir dar keli tūkstančiai žmonių neteko pastogės.

Situacija atominėje jėgainėje tampa vis rimtesnė.

Antradienį buvo nustatytas septintas pavojaus lygis – būtent tiek tarptautiniai ekspertai buvo įvertinę ir Černobylio katastrofą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų