REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Premjeras Andrius Kubilius prognozuoja, kad pensininkai padorių pensijų gali tikėtis po kelių dešimtmečių.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienio rytą kalbėdamas „Žinių radijuje“ Ministras Pirmininkas pareiškė, kad pensijų sistemos reforma bus įgyvendinama ir duos rezultatų ne per metus ar dvejus, o per ateinančius dešimtmečius. Premjeras sakė tikįs, kad dėl pensijų reformos sutars tiek valdantieji, tiek opozicija.

REKLAMA

„Turime rasti tokius sprendimus, kurie garantuotų, kad pensijų sistema, žiūrint į ilgalaikę perspektyvą ir atsižvelgiant į visas prognozuojamas demografines problemas – nedidelį gimstamumą, ilgėjantį pragyvenimo amžių – nebūtų deficitinė, tai yra, kad ji nebalansuotų ant bankroto ribos. Turime rasti tokius sprendimus, kurie garantuotų, kad būsimieji pensininkai 2025, 2030 ar 2040 metais gautų padorią pensiją, matuojant tos pensijos santykį vidutiniu atlyginimu“, – kalbėjo A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

Anot premjero, norint išspręsti pensijų sistemos problemas reikia pamažu ilginti pensinį amžių, taip pat turi didėti kaupimas privačiuose pensijų fonduose. Premjeras nesiėmė vertinti liberalų siūlymo pervedimus į privačius pensijų fondus grąžinti iki ikikrizinį lygį.

„Manau, kad tai yra tam tikros detalės, kurias reikia diskutuoti, skaičiuoti. Bet kuriuo atveju reikia atsiminti, kad „Sodros“ padėtis, įgyvendinant tas reformos priemones, gana sparčiai taisysis, bet tai užtruks dar keletą metų ir tiktai apie 2020–uosius metus „Sodra“ jau bus visiškai atsistojusi ant kojų ir atsiskaičiusi tiek su tais pensininkais, kuriems už sumažintas pensijas mokėsime kompensacijas, tiek ir sugebėjusi atstatyti privatų kaupimą, tiek ir atsiskaičiusi su biudžeto paskolomis. Tai šiuo atžvilgiu artimiausius 5–10 metų matyti, kaip tą laikotarpį, kai reikia tiesiog protingų sprendimų, nereikalaujant galbūt visko vienu metu ir šiandien, ir iš karto, o visas problemas matydami kompleksiškai, jas tikrai galime išspręsti“, – kalbėjo A. Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų