REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos valdžia susirūpino tinkama pareigūnų darbo laiko apskaita, atlygiu ir naujokų adaptacija. Generalinis komisaras Saulius Skvernelis policijos įstaigų vadovams nurodė atsakingiau skaičiuoti pavaldinių darbo valandas ir atitinkamai už jas atlyginti.

REKLAMA
REKLAMA

Skaičiuos atsakingiau

Atsakingiems Policijos departamento padalinių atstovams pavesta nuolat vykdyti darbo laiko apskaitos stebėseną, nedelsiant spręsti iškylančias problemas ir policijos įstaigoms teikti reikalingą metodinę ar praktinę pagalbą.

REKLAMA

Pareikalavęs tikslesnės darbo laiko apskaitos policijos vadovas įstaigų viršininkams patarė pavaldinių mokymus rengti darbo vietose, kad baigę tarnybą pareigūnai neprivalėtų dar kur nors važiuoti, kad jie turėtų daugiau laiko ilsėtis. Be to, pareigūnų darbo grafikuose turi būti numatyti ne tarnybos metu organizuoti mokymai, juos reikia įskaityti kaip faktiškai dirbtą laiką.

S. Skvernelio paliepimu, savo pareigas ne tarnybos metu vykdančių (pavyzdžiui, vykstančių ir teismo posėdžiuose dalyvaujančių) pareigūnų darbo laikas turi būti fiksuojamas ir už tai turi būti atlyginama.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos departamentas taip pat paskelbė, kad turėtų būti pasirūpinta ir naujai į darbą priimamų ar pareigas pakeičiančių pareigūnų adaptacija darbo vietose. Generalinis komisaras jau patvirtino policijos sistemos darbuotojų adaptacijos proceso aprašą, kuriame nurodyta, kad naujokams iki pusės metų nuo įsidarbinimo turi pagelbėti kuratoriai, o darbo rezultatai ir pareigūnų pasiruošimas galiausiai turi būti atsakingai įvertintas.

Kaskart derinasi

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) kasdienybės naujieji S. Skvernelio nurodymai neturėtų sutrikdyti. Esą ir iki šiol naujieji darbuotojai nebuvo paliekami likimo valiai, o seniesiems už visą atliktą darbą buvo tinkamai atlyginama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Panevėžio apskrities VPK viršininkas Rimantas Bobinas patvirtino, kad policininkų darbo laikas priklauso nuo nusikaltėlių aktyvumo, todėl sudėtinga jį tiksliai apskaičiuoti. Vis dėlto sumažėjus pareigūnų darbo užmokesčiui nė vienas iš darbuotojų nėra linkęs dirbti labdarai, tad primygtinai reikalauja atsiskaitymo už kiekvieną darbe praleistą valandą.

„Vadovai darbą privalo organizuoti taip, kad jo laikas neviršytų teisės aktuose nurodyto. Ir iki šiol pareigūnų mokymai buvo įskaičiuojami į darbo laiką. Tik ne visuomet pavyksta numatyti ir iš anksto į darbo laiką įtraukti pareigūnų dalyvavimą teismuose. Jei teismas pareigūną išsikviečia dėl tarnybos metu atliktų pareigų, o ne asmeniniais reikalais, tokią galimybę stengiamės sudaryti. Jeigu pareigūnui reikia važiuoti į kitame mieste vykstantį posėdį, duodamas ir tarnybinis transportas“, – teigė R. Bobinas.

Pasak vyresniojo komisaro, naujieji S. Skvernelio nurodymai didelių problemų nesukels: „Ir iki šiol visi klausimai buvo derinami su darbų vadovais, kurie sudaro pamainas, paskirsto darbus ir viską organizuoja taip, kad jie būtų atlikti darbo metu, o ne pareigūnų laisvalaikiu.“

Justė BRIEDYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų