REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praeitų metų meteorologinės sąlygos žemės ūkio gamybai buvo nepalankios, tačiau padidėjusios žemės ūkio produktų supirkimo kainos, taikytos žemdirbių pajamų palaikymo priemonės ir išaugęs eksportas lėmė, kad žemės ūkio sektoriaus pajamos didėjo, pažymi Vyriausybė savo praėjusių metų veiklos ataskaitoje.

REKLAMA
REKLAMA

Anot Vyriausybės, plečiasi kokybiškų žemės ūkio ir maisto produktų, sukuriančių ūkininkams didesnę pridėtinę vertę, gamyba. 2010 metais sertifikuotų išskirtinės kokybės produktų gamintojų, palyginti su 2009 metais, padaugėjo 2,5 karto, išsiplėtė produkcijos asortimentas. Lietuva vienintelė iš Baltijos šalių nuo 2010 metų turi ES pripažintą tradicinį gaminį, kuris pagamintas pagal lietuviškas maisto gamybos tradicijas.

REKLAMA

Lietuviški žemės ūkio ir maisto produktai atitinka ES kokybės standartus, dėl to gali konkuruoti rinkoje. Siekiama sudaryti palankesnes eksporto sąlygas, sumažinti netarifiniai barjerai pieno produktų eksportui į Rusiją. Lietuvos gamintojai pristatė savo produkciją tarptautinėse komercinėse žemės ūkio ir maisto produktų parodose.

Statistikos departamento negalutiniais duomenimis, 2010 metais žemės ūkio ir maisto produktų eksportas, palyginti su 2009 metais, padidėjo beveik 23 proc., o teigiamas prekybos balansas pasiekė 1,87 mlrd. litų

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų