REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gerėjant gyvenimo kokybei, kyla ir nauji iššūkiai visuomenės sveikatai: atsiranda naujos infekcinės ligos, modernios technologijos kelia triukšmą, vibraciją, ultravioletinę ir elektromagnetinę spinduliuotę, išskiria į aplinką kancerogenines ir toksines medžiagas.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus krašto gyvenamuosiuose namuose nuotoliniam sunaudotos šilumos duomenų nuskaitymui pradėta naudoti nauja aparatūra. Vilniaus visuomenės sveikatos centro specialistai vykdo tyrimą, kurio tikslas – išsiaiškinti, ar šios sistemos įrenginių skleidžiamas elektromagnetinis laukas nekenkia gyvenamajai aplinkai ir žmonių sveikatai.

REKLAMA

Ruošiantis Europos krepšinio čempionatui buvo atlikti vandens tyrimai Vilniaus viešbučiuose ir sporto klubuose, kur gyvens ar sportuos krepšininkai. Paaiškėjo, kad 47 proc. karšto vandens sistemų yra užkrėstos legionella bakterijomis.

Pastatų renovacija ne visuomet atliekama kokybiškai, dėl to kenčia žmonių sveikata. Daugėja gyventojų nusiskundimų, kad renovuotuose pastatuose labai drėgna, patalpos pelija, auga pelėsiniai grybeliai. Tokia situacija susidaro dėl pastatus renovuojančių organizacijų aplaidumo įrengiant ventiliacines sistemas.

Be šių naujų iššūkių, yra ir kasmet pasikartojančių problemų: erkių platinamos ligos, soliariumų skleidžiama per didelė spinduliuotė, gripo ir kitų užkrečiamųjų ligų paplitimas, kietųjų dalelių koncentracija ore.

Vilniaus visuomenės sveikatos centro inf.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų