REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po teroristinio išpuolio Minske Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka nusitaikė į opoziciją.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi sprogdintojai galėjo turėti ryšių su „politiniais aktoriais“, turėtų būti apklausti ir opozicijos atstovai, pareiškė A. Lukašenka trečiadienį. „Galbūt šie aktoriai iš “penktosios kolonos„ atskleis kortas ir mums parodys, kas organizavo šį išpuolį“, – pridūrė prezidentas.

REKLAMA

Kartu jis gyrė saugumo pajėgas, greitai suėmusias spėjamus teroristus. „KGB ir milicijai prireikė tik vienos dienos šiai puikiai operacijai ir nusikaltėliai buvo sučiupti“, – kalbėjo A. Lukašenka aukštiems saugumo tarnybų atstovams. Suimtieji, anot jo, prisipažino ne tik dėl teroro akto Minske, per kurį pirmadienį žuvo 12 žmonių, bet ir dar dėl dviejų sprogimų 2008 ir 2005 metais.

Baltarusijos vidaus reikalų ministerijos duomenimis, sprogmuo metropolitene buvo detonuotas nuotoliniu valdymu. Buvo suimti du asmenys, mažiausiai vienas kurių yra Baltarusijos pilietis.

REKLAMA
REKLAMA

A. Lukašenka yra valdžioje nuo 1994-ųjų ir valdo šalį geležine ranka. Ne kartą jis numalšino demokratijos judėjimus ir opozicijos protestus. A. Lukašenka vadinamas paskutiniuoju Europos diktatoriumi. Savo kalbose prezidentas apie opoziciją kalba tik netiesiogiai, naudodamas tokius sinonimus, kaip „politiniai aktoriai“ ir „penktoji kolona“.

Taip pat skaitykite:

A. Lukašenka paskelbė, kad teroro išpuolis Minske išaiškintas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų