REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kova su kontrabanda ir šešėline ekonomika duoda rezultatų, teigia Premjeras Andrius Kubilius. Per pirmąjį šių metų ketvirtį pastebimos padidėjusios mokestinės pajamos – surinkta daugiau nei planuota pridėtinės vertės mokesčio (PVM), išaugo akcizo surinkimas bei legali prekyba cigaretėmis. Anot A. Kubiliaus, jau viršijamas planas šiais metais iš šešėlinės ekonomikos „ištraukti“ 1 mlrd. litų.

REKLAMA
REKLAMA

PVM per pirmąjį ketvirtį surinkta 86 mln. litų daugiau, akcizų prieaugis – 7 proc., legali prekyba cigaretėmis išaugo 9 proc., trečiadienį po susitikimo, kuriame buvo aptarti kontrabandos ir šešėlinės ekonomikos klausimai su teisėsaugos institucijų vadovais, teigė A. Kubilius.

REKLAMA

„Planas yra viršytas. Milijardas iš kontrabandos yra „įdėtas“ į metinį biudžeto planą ir jis pagal atskiras eilutes, kuriose ypač galime pamatyti kovos su kontrabanda ir šešėliu sėkmę, yra viršytas“, – teigė A. Kubilius ir patikino, kad šių metų valstybės biudžeto peržiūrėti neketinama.

Kita vertus, Ministras Pirmininkas A. Kubilius pažymėjo, kad nors ir auga legali prekyba, ji Lietuvoje dar nepasiekė prieškrizinio lygio. Didesnis dėmesys turi būti valstybės tarnautojų turto vertinimui bei vadinamajai „pasatinei“ kontrabandai. Muitininkų skaičiavimais, vienas „Volkswagen Passat“ markės automobilis per metus gali pervežti tiek kontrabandos, kiek vilkikas per kartą.

REKLAMA
REKLAMA

„Žinant, kiek „pasatai“ yra populiarūs pastaruoju metu, tai turime suvokti, kad ir čia reikia atitinkamų pastangų. O tam reikia ir specialios techninės įrangos, ir kitų darbų, tam skirsime daug dėmesio“, – sakė A. Kubilius.

Papildyta:

„Milijardas iš kontrabandos yra įdėtas į metinį biudžeto planą. Pagal atskiras eilutes, kuriose galime pamatyti kovos su kontrabanda ir šešėliu sėkmę, tas planas buvo viršytas“, – žurnalistams po susitikimo su teisėsaugos institucijų vadovais šiandien pasakė Premjeras A. Kubilius.

Naujai išplatintame pranešime teigiama, kad  Ministras Pirmininkas kalbėjo apie pirmojo ketvirčio rezultatus, kurių tendencijos rodo, jog jei bus judama tokiu pat grafiku, tikėtina, kad metų gale bus surinktas milijardas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų