REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per praėjusius metus 42 užsienio kompanijos paskelbė apie investicinių projektų įgyvendinimą Lietuvoje, pažymima Vyriausybės praėjusių metų veiklos ataskaitoje.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip vienas didžiausių praėjusių metų Vyriausybės pasiekimų įvardijamas IBM korporacijos įžengimas į Lietuvą, su kuria buvo sudaryta mokslo ir technologinės plėtros bendradarbiavimo sutartis.

REKLAMA

Šiam tikslui įgyvendinti „IBM Research GmbH“ drauge su Ūkio ministerija bei Švietimo ir mokslo ministerija įsteigė naują įmonę UAB „Lietuvos tyrimų centras“. Pasirašyta sutartis dėl 6 konkrečių mokslinių tyrimų projektų įgyvendinimo.

Kaip prioritetinis Vyriausybės pasiekimas įvardinamas ir vieno didžiausių Jungtinės Karalystės bankų - „Barclays Technology Centre Limited“ atėjimas į šalį. „Barclays“ įsipareigojo įsteigti technologijų centrą Vilniuje, investuoti Lietuvoje ne mažiau kaip 20 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat naujai įsteigtame technologijų centre įdarbinti ne mažiau kaip 600 aukštos kvalifikacijos specialistų. Ši kompanija šiuo metu planuoja savo inžinerinį informacinių technologijų centrą Vilniuje išplėsti iki daugiau nei tūkstančio darbo vietų.

Praėjusiais metais Lietuvoje investuoti nusprendė ir pasaulinė grynųjų pinigų perlaidų lyderė - bendrovė „Western Union“. Planuojama, kad šios bendrovės paslaugų centre Lietuvoje dirbs iki 450 profesionalų.

2010 m. Lietuvoje buvo inicijuota 20 proc. daugiau tiesioginių užsienio investicijų projektų nei 2009 m., kuomet į Lietuvą įžengė 35 kompanijos.

Vyriausybės ataskaitoje pažymima, jog pasaulinės tiesioginių užsienio investicijų projektų stebėsenos duomenų bazės fdimarkets.com duomenimis, 2010 metais Lietuva pritraukė 41,3 proc. daugiau kapitalo nei 2009 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų