REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Vilniaus apygardos prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nesantaikos skatinimo tarp lenkų ir lietuvių tautybės žmonių. Tyrimas pradėtas balandžio 12 dienos dienraštyje „Respublika“ pasirodžius informacijai, kad interneto socialiniame tinkle „Facebook“ lenkų tautybės piliečiai raginami reikalauti Vilniaus krašto autonomijos.

REKLAMA
REKLAMA

Šių metų kovo 10 d. Generalinėje prokuratūroje taip pat buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl viešo raginimo smurtu pažeisti Lietuvos Respublikos suverenitetą pagal Baudžiamojo kodekso 122 straipsnį. Tiriama tam tikroje Lenkijos interneto svetainėje patalpintų videoklipų medžiaga, kurios turinys siejasi su teritorinėmis pretenzijomis į vadinamuosius prieškarinės Lenkijos Respublikos rytinius pakraščius. Tyrimas atliekamas Lietuvos kriminalinės policijos biure, jam vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros skyriaus prokuroras Alvydas Valiukevičius.

REKLAMA

Įstatymas už viešą kurstymą, skatinimą neapykantos ar kurstymą diskriminuoti žmonių grupes dėl jų tautybės, kalbos, kilmės, socialinės padėties, įsitikinimų ar pažiūrų numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

Taip pat skaitykite:

L. Bielinis: V. Tomaševskio propaganda kenkia patiems lenkams
Lenkijos Senato pirmininkas: santykiai tarp šalių blogiausi, kokie gali būti

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų