REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tiek atvykstantys poilsiautojai, tiek šalyje dirbantys gidai, pasibaigus protestams ir atnaujinus skrydžius šia poilsio kryptimi, susiduria su itin išraiškingomis egiptiečių emocijomis, sutinkant svečius iš kitų šalių. Žodis svetingumas šiuo metu per „silpnas“ apibūdinti vietinių gyventojų džiugesį. Atvykus turistams, spaudžiamos rankos, oro uoste aidi šūksniai, visur šmėžuoja kelionių organizatorių atributika. Poilsiautojai net nustėra nuo tokio didelio dėmesio,  ir ne vienas pripažįsta, kad jokioj kitoj šaly taip šiltai sutiktas dar gyvenime nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiesą sakant, atvykus pirmiesiems poilsiautojams po skrydžių atnaujinimo, ir pati buvau apstulbusi – žinojau, kokie svarbūs turistai yra daugeliui egiptiečių, tačiau kad tai gali sukelti šitiek teigiamų emocijų, tikrai nesitikėjau“, - tvirtino šiuo metu Egipte dirbanti „Tez Tour“ gidė Jurgita Olekauskaitė. – Ir dabar džiaugsmas visur tiesiog ūžia kaip koks bičių avilys, būtent taip galėčiau pavadinti vietinių gyventojų norą taip įtikti ir patikti svečiams, kad į šią šalį norėtųsi sugrįžti dar kartą.“

REKLAMA

Sulig naująja turistų banga buvo optimizuota įmonės veikla, sugriežtinti darbo kokybės standartai bei darbuotojų atrankos kriterijai. Kolektyvui skiriamas itin didelis dėmesys, nes efektyvus jų darbas poilsio šalyje yra svarbus visai tarptautinei kompanijai.

„Egipto viešbučiai plečia paslaugų sektorių, deda visas pastangas, kad jų kokybė pateisintų klientų lūkesčius, o vietiniai gyventojai labai stengiasi dėl sugrįžusių turistų“, - komentavo „Tez Tour“  Lietuvoje Produkto vystymo ir plėtros departamento vadovė Gabrielė Nutautaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais Egipte apsilankė beveik 1,5 mln. „Tez Tour“  poilsiautojų iš 11 šalių - Latvijos, Estijos, Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos, Moldovos, Bulgarijos, Rumunijos, Armėnijos ir kt.  Tarp jų  - daugiau kaip 20 000 turistų iš Lietuvos.

Kaip rodo „Spinter“ tyrimai, Egiptas – viena labiausiai lietuvių pamėgtų poilsio šalių, nuolat konkuruojanti su Turkija. Poilsį Egipte renkasi tiek istorijos mylėtojai, tiek ramaus poilsio ištroškę poilsiautojai, o pagrindinis pasirinkimo kriterijus – optimalus kainos ir kokybės santykis, taip pat galimybė be rūpesčių ilsėtis su vaikais ir, be abejo, išskirtinai šiltas bei sausas klimatas, kurio privalumus sveikatai pajunta daugelis čia apsilankiusiųjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų