REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos komunikacijos agentūrų asociacijos (KOMAA) teigimu, Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT) siekiai uždrausti maisto produktų ženklinimą žymenimis „Be E“, „Jokių E“ ir pan., gali pažeisti ir vartotojų teises į informaciją.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak KOMAA valdybos pirmininko Gintaro Šepučio, uždraudus žymėti gaminius, neturinčius maisto priedų, vartotojams sumažės galimybės pasirinkti sveikesnius produktus, o įmonės patirs didelius nuostolius, nes yra investavusios ne tik į gamybą, bet ir tokių produktų populiarinimą ir įvairius prekinius ženklus, kuriuos dabar bandoma uždrausti.

REKLAMA

„Įsigaliojus VMVT tvarkai vartotojams būtų užkirstas kelias išsirinkti produktą, kuris yra sveikesnis, nes ne kiekvienas turi pakankamai kompetencijos bei laiko nagrinėti kiekvienos prekės etiketėje surašytus ingredientus“, - sako Gintaras Šeputis.

KOMAA valdybos pirmininkas neatmeta galimybės, kad pradėjus įgyvendinti VMVT reikalavimus galėtų pakilti ir produktų kainos, nes produktų, šiuo metu žymimų ženklais „Be E“ ar „Jokių E“, savikaina padidėtų dėl papildomus kaštus kainuojančių tyrimų.

REKLAMA
REKLAMA

„Ne iki galo aišku ir, kaip turės elgtis gamintojai, įregistravę prekės ženklus, kurių pavadinime yra minėtos frazės“, - sako G.Šeputis.

Pasak jo, kontroliuoti žymenų „Be E“ ir „Jokių E“ naudojimą ant maisto produktų reikia, tačiau tai turi būti daroma nesiimant drastiškų priemonių, tariantis su gamintojais ir suteikiant galimybę jiems pasirengti pokyčiams. Be to, esminės atsargumo priemonės dėl maisto priedų naudojimo turėtų būti siejamos su vartotojų informavimu, o ne su draudimais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų