REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Žmogus, kuris Minsko metro po suolu padėjo krepšį su bomba, nepanašus į Baltarusijos milicijos sudarytą fotorobotą, kuriame užfiksuotas Kaukazietiškos išvaizdos vyras. Tokia versija atsirado po to, kai buvo ištirtas vaizdo įrašas iš metro stotelės „Oktiabdskaja“. Pagal turimus duomenis, šiuo metu teroro išpuolio vykdytojas yra laisvėje.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariamojo fotorobote matoma barzda, o krepšio šeimininkas jos neturėjo, apie tai liudija kameros užfiksuoti kadrai prieš pat sprogimą. Be to, įtariamojo oda šviesi, o išvaizda labiau slaviška ar europietiška, pranešė anoniminis laikraščio „Kommersant“ šaltinis. Jo tarimu, vaizdo įraše matosi, kaip vyrai ramiai priėjo prie suolo ir po juo padėjo krepšį su bomba. Iš nusikaltimo vietos jis išėjo taip pat ramiai.

REKLAMA

Vakar Baltarusijos KGB vadovas Vadimas Zaicevas pareiškė, kad dėl teroro išpuolio įtariamas „jaunas neslaviškos išvaizdos vyras“. Netrukus žurnalistai išplatino jauno kaukazietiškos išvaizdos vyro fotorobotą. Spaudos konferencijos Minske metu V. Zaicevas patvirtino, kad fotorobotas „realus“ . Pagal KGB, šiam vyrui apie 27 metus, jis yra tvirto kūno sudėjimo, ūgis - 175-178 cm, vyras vilkėjo rudą striukę ir rudą kepurę.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau Generalinės prokuratūros spaudos tarnybos vadovas Piotras Kiselevas laikraščiui „Kommersant“ pasakė, kad informacija, apie tai, kad bombą į metro įnešė kaukazietis, yra viso labo „perifrazė“. Šaltinio jėgos struktūrose nuomone, fotorobotas buvo sudarytas, remiantis liudininkų pasakojimais, kurie prieš pat sprogimą matė pietietį. Šis žmogus dėl žinomų priežasčių ir tapo įtariamuoju.

Sulaikyti įtariamieji, surengę Minsko metro išpuolį, vieno iš jų fotorobotas paviešintas

Vakarų spauda ieško „keisto teroro išpuolio“ autorių Minske

Žuvusiųjų per sprogimą Minske skaičius išaugo iki 12, bomba buvo valdoma nuotoliniu būdu

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų