REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tokijuje specialiai įrengtame turguje parduodami vaisiai ir daržovės iš Fukušimos regiono. Šios prekės - labai paklausios, pasakojo agentūros AFP žurnalistė.

REKLAMA
REKLAMA

Atitinkama akcija suorganizuota siekiant solidarizuotis su ūkininkais, nukentėjusiais dėl branduolinių įvykių Fukušimoje.Visos parduodamos vaisių ir daržovių rūšys prieš tai buvo patikrintos, kad būtų garantuota, jog jos nėra užterštos radiacija.

REKLAMA

Japonijos vyriausybė neseniai atšaukė draudimą prekiauti tam tikromis žaliomis daržovėmis iš keturių prefektūrų, esančių aplink Fukušimos jėgainę.

Japonė Asuka Tajima turguje pirko pomidorų, kad paremtų ūkininkus. „Aš manau, kad daržovės iš Fukušimos yra saugios“, - sakė ji. Moteris tikino ir toliau jas nedvejodama pirksianti.

25 m. Reira Shimada prisipažino, kad jai „šiek tiek neramu“. „Bet šie ūkininkai taip stengėsi išauginti šias daržoves“, - kalbėjo ji ir pridūrė duosianti daržovių ir savo vienerių metukų dukrytei.

Stebimas filmavimo kamerų, po turgų ratus suko ir vyriausybės atstovas Yukio Edano. Jis čia pat suvalgė keletą žemuogių ir pomidorą. „Oi, kaip skanu“, - pabrėžė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų