REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo kontrolierius sulaukė daugybės skundų apie prastas įkalinimo įstaigų sąlygas, prižiūrinčių pareigūnų elgesį.

Beveik trečdalį pernai pateiktų skundų Seimo kontrolieriaus įstaigai sudaro nusiskundimai laisvės atėmimo įstaigomis. Vien iš Pravieniškių 3-iųjų pataisos namų buvo gautas masinis 65 nuteistųjų kreipimąsis, kuriame jie skundėsi prasta gyvenamųjų ir bendrosios paskirties patalpų, pataisos namų kirpyklų, buitinių patalpų, ilgalaikių pasimatymų kambarių higiena ir pažeidžiamais jos reikalavimais.

„Atliekant tyrimus skunduose pateikti faktai buvo patvirtinti“, – apie nuteistųjų problemas kalbėjo Seimo kontrolierius Romas Valentukevičius.

Tuo tarpu Lietuvos kalinių globos draugijos pirmininkas, dr Jonas Stašinskas patvirtino, kad dar nuo sovietmečio daugelis laisvės atėmimo įstaigų neremontuota ir yra apverktinos būklės. „Ten sąlygos kaip bendrabutyje. Kai reikėjo remontuot, tai sakė, kad gal neapsimoka, gal paseno, kad gal ką naujo sugalvosim“, - aiškino J. Stašinskas.

Pasak pašnekovo, dabartinio Teisingumo ministro Remigijaus Šimašiaus kalbos apie privačius kalėjimus tėra neįgyvendinta fantazija.

Seimo kontrolieriai pernai priėmė dvigubai daugiau sprendimų susijusių su Kalėjimų departamentui pavaldžių pataisos namų pareigūnų veiksmais nei užpernai. Patenkinti 865 atvejais, tačiau tai nesudaro nė pusės pateiktų skundų, viso jų – 2587.

2010 metais daugiausia skundų sulaukta ir didžiausias skaičius sprendimų priimtas dėl valstybės įstaigų pareigūnų veiksmų – 1701. Pagal Seimo kontrolierių priimtų sprendimų skaičių lyderis buvo Kalėjimų departamentas prie Teisingumo ministerijos – 865. Ataskaitiniu laikotarpiu asmenys dažnai kreipėsi ir dėl policininkų veiksmų – 183 priimti sprendimai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų