REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos policija nubaudė pirmą moterį už visą veidą dengiančio musulmoniško šydo dėvėjimą, praneša AFP. Moteris pirmadienio vakarą buvo policijos sustabdyta prekybos centre, esančiame Muru rajone.

REKLAMA
REKLAMA

Policijos teigimu, jie paprašė moters nusiimti šydą, o kai ši atsisakė tą padaryti, pareigūnai musulmonę nuvežė į policijos nuovadą.

REKLAMA

Čia ji nusiėmė nikabą ir buvo paleista prieš tai jai įteikus raštišką priminimą, kad viešumoje visą veidą dengiančių šydų dėvėti nebeleidžiama. Moteriai taip pat skirta 150 eurų bauda.

Prancūzijoje, kur gyvena didžiausia Europos musulmonų bendruomenė, nuo pirmadienio galioja draudimas viešumoje dėvėti visą veidą dengiančius šydus.

150 eurų bauda gresia kiekvienai, pažeidusiais šį draudimą. Prasižengėlėms taip pat gali tekti lankyti pilietiškumo kursus.

REKLAMA
REKLAMA

Didesnės bausmės gresia vyrams, kurie verčia moteris dėvėti visą kūną ir veidą dengiančius apdarus. Jiems netgi gali tekti metams sėsti už grotų.

Policininkų profsąjunga SNCP įspėjo, kad nuostatą dėl šydų draudimo bus labai sunku įgyvendinti. Tačiau Vidaus reikalų ministerija nusiteikusi veikti ryžtingai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų