REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Balandžio 15-16 dienomis Vilniuje, „Siemens“ arenoje, vyksiančiame Europos kiokušin karatė čempionate dalyvaus rekordinis sportininkų skaičius - 368 atletai iš 32 šalių. Į Vilnių taip pat atvyks apie 700 trenerių, teisėjų bei nacionalinių federacijų atstovų.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinėje - 13 vyrų ir 9 moterys.

Europos čempionatas bus ir atranka į kas ketverius metus Tokijuje (Japonija) rengiamą absoliutų pasaulio karatė čempionatą.

REKLAMA

Moterų svorio kategorijose 1-2 vietas užėmusios sportininkės iškart pateks į šiemet vyksiančią karatė olimpiadą. Kitų kelialapių į pasaulio čempionatą savininkės paaiškės suskaičiavus reitingo taškus. Vyrams tiesioginiai kelialapiai į planetos pirmenybes čempionate Vilniuje nebus dalijami.

Europos karatė organizacijos (EKO) viceprezidentas ir pasaulio karatė organizacijos (WKO) prezidiumo narys Romas Vitkauskas antradienį spaudos konferencijoje sakė, kad iš vyriausios čempionate Lietuvos rinktinės galima tikėtis gerų rezultatų, nes daugelyje kitų rinktinių šiuo metu vyksta kartų kaita. WKO reitinguose Lietuva tarp 82 organizacijos šalių užima trečią-penktą vietas.

REKLAMA
REKLAMA

„Pirmuosius dešimt metų mūsų sportininkai buvo statistai, antrąjį dešimtmetį turėjome tris sportininkus, kurie galėjo iškovoti medalius, o pastarąjį dešimtmetį turime visą būrį atletų, kurie yra pajėgūs kovoti dėl medalių“, - teigė R. Vitkauskas.

Europos kiokušin karatė čempionatų aukso medalius per pastarąjį dešimtmetį yra iškovoję Donatas Imbras, Darius Gudauskas, Lukas Kubilius, Dmitrijus Aleksandrovas, Raimundas Paškauskas, Margarita Čiuplytė, Inga Mikštaitė ir Rita Pivoriūnaitė.

Europos čempionate vyrai kovos keturiose svorio kategorijose: iki 70kg, iki 80 kg, iki 90 kg, per 90 kg ir kata rungtyje, o moterys kovos trijose svorio kategorijose: iki 55 kg, iki 65 kg, per 65 kg ir taip pat kata rungtyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pernai Ispanijoje vykusiame Europos kiokušin karatė čempionate Lietuvos atstovai iškovojo net 12 medalių - penkis aukso, keturis sidabro ir tris bronzos. „Po čempionato Ispanijoje atrodė, kad pasiekėme maksimalų rezultatą. Tačiau manau, kad dabar pavyko suburti net stipresnę komandą“, - teigė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Paulius Klapatauskas. Anot jo, pasirengimas čempionatui vyko sklandžiai, sportininkams netrūksta motyvacijos, o savų žiūrovų akivaizdoje geriau pasirodyti norisi dar labiau.

Keturiskart Europos čempionas ir dukart pasaulio vicečempionas D. Imbras tvirtino, kad psichologinė našta jo neslegia. „Labiausiai ji slėgė, kai Europos čempionate dalyvavau pirmą kartą. Dabar savo ir varžovų galimybes jau žinau. Pagrindinė užduotis - nepraleisti smūgių, kad po to nereikėtų gailėtis“, - pažymėjo D. Imbras.

REKLAMA

31-erių metų atletui šie metai bus paskutiniai jo karjeroje. „Mane visada žavi sportininkai, kurie išeina iškelta galva, - teigė D. Imbras. - Jaučiu, kad jau pasiekiau pačią brandą. O rinktinėje ir be manęs yra puikių kovotojų, sugebančių laimėti“.

Apie pasitraukimą iš didžiojo sporto jau svarsto ir D. Gudauskas bei D. Aleksandrovas. Anot jų, viskas priklausys nuo to, ar Europos čempionate pavyks išvengti traumų.

„Varžyboms norisi rengtis visa jėga, o jei persekioja traumos, tai jau blogai“, - sakė dukart Europos čempionas D. Gudauskas.

REKLAMA

Balandžio 15 dieną „Siemens“ arenoje vyks ir Europos jaunių (iki 17 metų) kiokušin karatė čempionatas.

Lietuvos suaugusiųjų rinktinės sudėtis.

Moterys: iki 55 kg - Rita Pivoriūnaitė (Vilniaus „Saulės ženklas“), Diana Mačiūtė (Klaipėdos „Okinava“), Rūta Brazdžionytė (Panevėžys); iki 65 kg - Inga Mikštaitė (Kauno „Kariai“), Eimantė Leliukaitė (Kuršėnų „Dao“), Rosita Magelinskaitė (Klaipėdos „Shodan“); per 65 kg - Margarita Čiuplytė ir Diana Balsytė (abi - Vilniaus „Shin“), Nora Vaznelytė (Kauno „Fortitudo“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyrai: iki 70 kg - Andrius Miseckas (Kauno „Rifas“), Aivaras Dadura („Shin“), Jonas Eimontas („Saulės ženklas“); iki 80 kg - Andžejus Milevskis (Vilniaus „Spartanika“), Vytautas Cėpla („Saulės ženklas“), Orestas Procas („Fortitudo“); iki 90 kg - Mindaugas Pavilionis („Rifas“), Darius Gudauskas (Vilniaus „Toshi“), Dmitrijus Aleksandrovas („Shin“); per 90 kg - Donatas Imbras (Vilniaus „Budora“), Lukas Kubilius („Shodan“), Andrius Draugelis (Kariai").

Kata (technikos demonstravimo) rungtis: D. Mačiūtė, R. Pivoriūnaitė ir Raimundas Paškauskas (Kauno „Katana“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų