REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Senos statybos butai pasižymi mažais vonios kambariais, kuriuose telpa tik vonia ir galbūt kriauklė.

REKLAMA
REKLAMA

Fiziškai praplėsti tokių vonios kambarių erdvę yra sunku, tačiau panaudojant keletą dizaineriškų gudrybių erdvę galima padidinti vizualiai.

REKLAMA

1. Šviesios spalvos atspindi šviesą ir didina erdvę. Didesnis efektas gaunamas tada, kai ir kiti paviršiai - durys, spintelės, grindys - yra nudažomi kaip sienos, tik truputį tamsesniu atspalviu. Kada tokia vonia neatrodytų nuobodi ir vienoda, reikėtų keleto ryškiaspalvių aksesuarų.

2. Niekas kitas taip nedidina erdvės, kaip veidrodžiai. Geriausia pakabinti vieną didelį ar keletą mažų virš vonios ar kriauklės. Vienas prieš kitą pakabinti veidrodžiai sukuria beribės erdvės iliuziją. Labai originaliai atrodo veidrodžiai, užimantys visą durų paviršių.

REKLAMA
REKLAMA

3. Išnaudokite kampus. Labai gerai erdvę taupo ir nuo akių daugelį daiktų paslepia kampinės kriauklės su spintelėmis.

4. Po ranka pasilikite tik būtiniausias priemones. Likusius daiktus geriausia sudėti į atviras, aukštai pakabintas lentynas - jos ne taip "suėda" erdvę kaip uždaros spintelės, pastatytos ant grindų ar akių lygyje. Jei leidžia sąlygos, skalbimo mašiną geriau pastatyti virtuvėje. Nedidelę spintelę galima pakabinti virš unitazo, nes čia esanti erdvė kitaip vargu ar gali būti išnaudota.

5. Išnaudokite duris - pritvirtinkite kabliukus rankšluosčiams.

6. Kuo daugiau šviesos, tuo didesnė atrodys vonia, tad įrenkite keletą papildomų šviesos šaltinių virš kriauklės, veidrodžio ar vonios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų