REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusijos generalinė prokuratūra antradienį įspėjo apie baudžiamąją atsakomybę už su teroro aktu Minske susijusias spekuliacijas viešojoje erdvėje.

REKLAMA
REKLAMA

„Baltarusijos generalinė prokuratūra įspėja visus, kurie naudojasi šalį sukrėtusiais tragiškais įvykiais Minske spekuliacijos tikslais, jog tokie veiksmai netoleruotini ir gali užtraukti griežtą baudžiamąją atsakomybę pagal šalyje veikiančius įstatymus“, – teigiama Generalinės prokuratūros pareiškime.

REKLAMA

Dokumente taip pat skelbiama, kad kai kuriose masinio informavimo priemonėse, tarp jų ir elektroninėse, „pasirodė neatsakingų, spekuliacinio pobūdžio tiesos neatitinkančių publikacijų, diskredituojančių Baltarusijos valdžią ir visuomenę“.

Sprogimas pirmadienį įvyko Minsko metro stotyje „Oktiabrskaja“, už 100 metrų nuo prezidento Aleksandro Lukašenkos pagrindinio biuro ir rezidencijos 17 val. 55 min. vietos laiku. Tai viena didžiausių Minsko metro stočių, kurioje susijungia dvi pagrindinės miesto metro linijos.

REKLAMA
REKLAMA

Liudininkai teigė, kad keleiviams lipant iš traukinio pasigirdo garsus trenksmas ir sužibo šviesos pliūpsnis. Per sprogimą žuvo 12 žmonių ir 149 buvo sužeisti.

Baltarusijos prezidentas A. Lukašenka per televiziją teigė, kad tai buvo bandymas pakenkti šalies „taikai ir stabilumui“. Jis užsiminė apie užsienio jėgų prisidėjimą prie šio sprogimo.

5-7 kilogramams trotilo prilygstantis sprogmuo sprogo metro stotyje „Oktiabrskaja“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų