REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl į orą ir jūrą patekusio radiacijos lygio šiandien Japonija padidino branduolinės krizės lygį iki maksimalaus, tokio, koks buvo 1986 metų Černobylio atominės elektrinės avarijos metu, praneša „Reuters“.

REKLAMA
REKLAMA

Po to, kai stiprūs požeminiai smūgiai vėl supurtė šalies rytinę pakrantę, Fukušimos Daiichi atominėje elektrinėje kilo gaisras. Kiek vėliau buvo pranešta, kad darbuotojams pavyko jį užgesinti.

REKLAMA

Pastarųjų dienų įvykiai nepadeda atkurti aušinimo sistemų veiklos, kuri yra būtina norint sumažinti branduolinių strypų temperatūrą. Japonijos branduolinio ir pramonės saugumo agentūros (NISA) pareigūnai pranešė, kad incidento lygis yra pakeliamas iki 7, didžiausio pagal tarptautinę skalę.

Šalies ministro pirmininko Naoto Kano atstovai teigė, kad tokiam sprendimui priimti reikėjo laiko įvertinti bendrą į aplinką patekusios radiacijos kiekį ir atominei elektrinei padarytą žalą.

REKLAMA
REKLAMA

Nors pagal avarijos lygį Fukushimos branduolinė nelaimė prilygsta Černobylio avarijai, tačiau ekspertai atmeta tokius palyginimus teigdami, kad tuomet radiacijos lygis pasklido po visą Europą. NISA teigimu, į atmosferą patekusios radiacijos lygis siekia vos 10 proc. to lygio, kuris buvo Černobylio atominėje elektrinėje. Vis dėlto, Fukushimos atominę elektrinę valdanti kompanija „Tokyo Electric Power Company“ (TEPCO) teigė, kad nesustabdžius radiacijos nutekėjimo, šis lygis galiausiai gali viršyti Černobylio lygį.

Avarijos likvidavimui negelbėja ir kaskart atsinaujinantys smarkūs požeminiai smūgiai. Šiąnakt Japoniją supurtė 6,2 balų pagal Richterio skalę požeminiai smūgiai, o ryte buvo užfiksuotas dar vienas, šį kartą 6 balų stiprumo žemės drebėjimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų