REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prezidentūra siūlo tobulinti Konstitucinio Teismo (KT) įstatymą ir nustatyti, kad tam tikrais atvejais bylos šiame teisme būtų nagrinėjamos ir rašytinio proceso tvarka.

REKLAMA
REKLAMA

Antradienio rytą „Žinių radijuje“ kalbėdama Prezidentės vyriausioji patarėja teisės klausimais Solveiga Cirtautienė sakė, kad šiuo metu galiojančiame KT įstatyme nustatyta, jog, kol pradėtoji nagrinėti byla bus baigta nagrinėti arba jos svarstymas bus atidėtas, tol KT neturi teisės nagrinėti kitų bylų. Prezidentės atstovė paaiškino, kad dabar KT vienu metu gali nagrinėti tik vieną bylą, nenumatyta galimybė KT tam tikrais teisiškai pagrįstais atvejais nagrinėti bylas, pavyzdžiui, rašytinio proceso tvarka.

REKLAMA

„Todėl šią problemą galima spręsti ir būtina spręsti kitu būdu, tai yra, teisiniu būdu, inicijuojant ir tobulinant KT įstatymą, kuriame būtų numatyti teisiškai pagrįsti atvejai, kai bylos KT galėtų būti nagrinėjamos rašytinio proceso tvarka ir kas leistų pagreitinti bylų nagrinėjimo trukmę“, – teigė S. Cirtautienė.

Anot jos, klausimas dėl bylų nagrinėjimo KT terminų keliamas jau nebe pirmą kartą, ypač jis išryškėja, kai skiriamas naujas KT pirmininkas. Prezidentė Dalia Grybauskaitė Seimui kovo pabaigoje pateikė Romualdo Kęstučio Urbaičio kandidatūrą į KT pirmininkus. S. Cirtautienės nuomone, bylų nagrinėjimo KT problema turėtų būti sprendžiama keičiant darbo organizavimą šiame teisme, apie tai yra kalbėjęs ir R. K. Urbaitis. Prezidentės atstovė pritarė R. K. Urbaičio išsakytai pozicijai, kad konstitucinė doktrina negali būti beatodairiškai keičiama.

REKLAMA
REKLAMA

„Ji gali būti tobulinama, kartais ir turi būti tobulinama, tačiau tikrai ne revoliuciniu, o evoliuciniu būdu“, – sakė šalies vadovės patarėja.

Kandidatas į KT vadovus yra pareiškęs, kad pertvarkų teisme nežada, nes mano, jog konstitucinė doktrina negali būti keičiama, tačiau dėl lėto bylų nagrinėjimo, pasak R. K. Urbaičio, reikėtų keisti teismo darbo organizavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų