REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuviai praranda viltį artimiausiu laiku sulaukti daugiau saulės ir šilumos. Šių metų tiek liaudiškų prietarų, tiek mokslininkų, hidrometeorologų prognozės gana liūdnokos – pavasaris neskuba į Lietuvą ir didžiam lietuvių nusivylimui dar kurį laiką nežada džiuginti saule ar kylančia oro temperatūra.

REKLAMA
REKLAMA

Vis daugiau žmonių, praradusių kantrybę ir nusivylusių lietuvišku klimatu, keičia savo atostogų planus ir ankstina vasaros sezoną išvykomis į šiltus kraštus. Tą liudija ir tarptautinių kelionių organizatorių bei turizmo agentūrų vasaros sezono kelionių pardavimai.

REKLAMA

Šiais metais Lietuvoje laikosi pora laipsnių žemesnė oro temperatūra nei įprasta. Kovo mėnesį buvo galima džiaugtis itin skaisčia saule, tačiau vis dar spaudė nemalonus šaltukas, o naktį temperatūra smarkiai krisdavo. Senoliai sako, kad jei kovas šaltas, bus graži gegužė, tačiau Lietuvos sinoptikai tvirtina, jog šiemet pavasaris bus vėlyvas ir trumpas, neatmetama ir tai, kad vis dar gali užklupti sniegas.

Remiantis Europos vidutinės trukmės prognozių centro duomenimis, balandžio mėnesį numatomas kritulių kiekis - apie normą, tačiau mėnesio viduryje šalčiau negu norma bus Šiaurės rytų rajonuose.

REKLAMA
REKLAMA

„Kalbant apie 3 artimiausius mėnesius (balandį, gegužę ir birželį), vidutinė temperatūra bus artima normai, tačiau tik šalies pietrytiniuose bei rytiniuose rajonuose bus apie 0,5-1 laipsniu šilčiau – tokios temperatūros tikimybė yra iki 80 proc.“, - komentavo Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos prie Aplinkos ministerijos vyriausioji specialistė Izolda Marcinonienė.

Be sinoptinių prognozių, reiktų paminėti ir tai, kad šiais metais praktiškai sutampa katalikų, žydų ir provoslavų Velykų šventės data – liaudies išmintis byloja, kad šis sutapimas taip pat liudija vėsų pavasarį.

Vėlyvo pavasario ženklus pastebėjo ir tarptautinis kelionių organizatorius TEZ TOUR. „Šiais metais paankstinome vasaros sezono datą, tačiau nesitikėjome, kad žmonės taip stipriai išsiilgę saulės – jau dabar esame pardavę daugiau kaip 30 proc. visų suplanuotų vasaros sezono kelionių, o žmonės kreipiasi su klausimais, ar dar spės rezervuoti kelionę savo atostogoms. Neatmetame, kad tam nemažai įtakos turėjo ir ne kokios pavasarinės prognozės bei dažnai matomas niūrus pilkas vaizdas pro langą“, - komentavo TEZ TOUR Viešųjų ryšių ir rinkodaros skyriaus vadovė Inga Aukštuolytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų