REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Redakcija gavo Felikso Juciaus, Kuršėnų komunalinio ūkio UAB profesinės sąjungos pirmininko pranešimą spaudai, kuriame jis kaltina bendrovės vadovybę ir jos steigėją — Šiaulių rajono savivaldybę trukdant profsąjungai vykdyti savo funkcijas. Tačiau profsąjungos nariai kaltina patį pirmininką.

REKLAMA
REKLAMA

Skundai

Juridinį išsilavinimą turintis F. Jucius Kuršėnų komunalinio ūkio darbuotojų profesinei sąjungai vadovauja nuo 2008 metų. Jis yra ir Jungtinės profesinės sąjungos pirmininko pavaduotojas Šiaurės Lietuvai.

REKLAMA

F. Jucius išplatino pranešimą spaudai, kuriame apkaltino Kuršėnų komunalinio ūkio direktorių neleidžiant sušaukti visuotinio bendrovės darbuotojų susirinkimo. Esą kolektyvinėje sutartyje numatyta, kad kasmet administracija ir profesinė sąjunga turi atsiskaityti kolektyvui.

F. Jucius kreipėsi į Kuršėnų komunalinio ūkio steigėją — Šiaulių rajono savivaldybę, po to į Savivaldybės administracinių ginčų komisiją, tačiau paaiškėjo, kad tokia komisija Savivaldybėje nesudaryta.

REKLAMA
REKLAMA

F. Jucius tikino, kad jį, esą valdžiai neparankų pirmininką, siekiama pašalinti, o visą profsąjungą norima perimti darbdavio žinion.

Įtarimai

F. Jucius pasidalijo ir kitais įtarimais: „Neatmetu galimybės, kad bendrovės direktorius — didelis verslo ryklys — gal ir pats nori nupirkti Kuršėnų komunalinį ūkį?“.

Kuršėnų komunalinis ūkis be kitos veiklos užsiima atliekų surinkimu Šiaulių rajone.

F. Jucius sakė pateikęs prašymą Šiaulių rajono prokuratūrai atlikti ikiteisminį tyrimą, ar bendrovės ir rajono valdžios veiksmai nėra trukdymas profesinei sąjungai atlikti savo funkcijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nematėme pusantrų metų“

Kuršėnų komunalinio ūkio vyriausioji buhalterė ir darbuotojų profsąjungos iždininkė Lina Bartašienė „Šiaulių kraštui“ paneigė pirmininko teiginį apie profsąjungoje planuojamą perversmą.

„Mes norime tik išsiaiškinti, kodėl bendrovėje pirmininko nematėme jau pusantrų metų“,— sakė L. Bartašienė.

„Pirmininkas nori išsilaikyti poste, nes antraip negalės eiti aukštų pareigų Jungtinėje profesinėje sąjungoje“,— mano vyriausioji buhalterė.

Susirinkimas neįvyko

Vakar (ketvirtadienį) turėjo įvykti profsąjungos susirinkimas Kuršėnuose. Komunalininkai F. Juciui priekaištavo, kad dalis žmonių profsąjungą paliko nepatenkinti jo elgesiu, kad jis kiršina profsąjungos narius, kalbąs nemandagiai.

REKLAMA

„Aš pasakiau: “Jei esi neblaivus, tai eik š...“, — susirinkusiems vieną iš pokalbių paaiškino jų vadas.

Jis teigė gavęs niekieno nepasirašytą, taigi ir juridiškai negaliojantį, kvietimą į šį susirinkimą, nenurodant jo darbotvarkės, todėl ir susirinkimas šią dieną negalįs vykti.

Profsąjungos nariams teko numatyti kitą susirinkimo datą, darbotvarkę. Numatoma svarstyti profsąjungos pirmininko F. Juciaus veiklą, atšaukti jį iš šių pareigų.

Irena BUDRIENĖ, Algimantas BRIKAS

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų