REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) priskaičiuoja daugiau kaip 300 politikų, kurie atsisakė dirbti savivaldybėse, nors gavo rinkėjų pasitikėjimą – tai penktadalis visų išrinktų vasario 27-ąją vykusiuose rinkimuose. Tik trys parlamentarai dėl vietos valdžios paliko Seimą, praneša LTV naujienų laida „Šiandien“.

REKLAMA
REKLAMA

Darbo partijai priklausantis Jonas Pinskus penktadienį atėjo į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) atsisakyti Seimo nario vietos – savivaldos rinkimuose išrinktas į Vilniaus tarybą jis nusprendė rinktis šį postą, be to, tikisi tapti sostinės vicemeru.

REKLAMA

„Kaip ir žadėjau, neapgaudinėsiu rinkėjo, eisiu dirbti į tarybą, dėl to ir kandidatavau. Tai nėra skausminga, aš nesu vienmandatininkas, atėjau į Seimą per daugiamandatę [apygardą], tai valstybei nieko nekainuos, o mane pakeis kolega iš Kedainių Jonas Kondratas“, – sako J. Pinskus.

Jis – trečiasis Seimo narys, palikęs parlamentą dėl savivaldybės. Tai jau yra padaręs „tvarkietis“ Remigijus Ačas ir liberalas Vytautas Grubliauskas. Kadangi pastarasis parlamentaras išrinktas vienmandatėje Klaipėdos Danės apygardoje, čia liepos 3-iąją vyks rinkimai į jo vietą.

REKLAMA
REKLAMA

„Sprendžiant iš kitų rinkimų organizavimų patirties, tai turėtų kainuoti apie 600 tūkst., o galbūt ir 700 tūkst. litų“, – teigia VRK vadovas Zenonas Vaigauskas.

„Tvarkos ir teisingumo“ atstovas, taip pat išrinktas vienmandatėje apygardoje, Almantas Petkus, kuris yra išrinktas į Vilniaus tarybą, tikina apsisprendęs likti Seime, kad nereikėtų rengti dar vienų rinkimų.

Laukęs iki paskutinės dienos, kai galima apsispręsti, jis atnešė pareiškimą, kad savivaldybės tarybos nario mandato atsisako. Šis politikas minėtas ir kaip kandidatas į Vilniaus merus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dabar kada vyksta konsultacijos, derybos, mano asmenybė į merus nebebus siūloma, linkstama link to, kad galėtų būti konservatorius dabartinis meras R. Alekna – tai dar viena priežastis, kodėl lieku Seime“, – sakė A. Petkus.

Paklaustas, ar tai nėra rinkėjų apgavimas, politikas teigė, kad rinkėjų apgavimas yra tada, kada politikas vienaip kalba, kitaip daro. „Bet jei nuo pirmos dienos deklaruoja, kaip elgsis ir nuosekliai taip elgiasi, tai nėra apgaudinėjimas“, – aiškino A. Petkus.

Tokių, kaip A. Petkus, kurie atsisakė dirbti savivaldybėse, nors gavo rinkėjų pasitikėjimą, VRK priskaičiuoja daugiau kaip 300 – tai penktadalis visų išrinktų vasario 27-ąją vykusiuose rinkimuose.

Pagal įstatymus savivaldybės tarybos narys negali tuo pat metu būti parlamentras, europarlamentaras, Vyriausybės narys, dirbti ministerijose ar savivaldos institucijose.

Kristina JACKŪNAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų