REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors daug kas Lietuvoje mano, kad pas mus yra skandalų bei korupcijos karalystė, tačiau iki Italijos Lietuvai toli. Mūsų skandalai provincialūs ir nepasiekiantys tokių aukštumų kaip Italijoje. Vartant laikraščius bei žiūrint televiziją atrodo, jog senukas Silvio Berlusconi yra ne tik ministras pirmininkas bei žiniasklaidos magnatas, bet ir Italijos sekso simbolis.

REKLAMA
REKLAMA

Italijos ministro pirmininko byla pateko į teismą. Jis įtariamas lytiniais santykiais su nepilnamete bei neteisėtu  tarnybinės padėties panaudojimu.

REKLAMA

S. Berlusconi pats asmeniškai skambino į policiją ir prašė, kad nepilnametę, su kuria įtariama, kad jis linksminosi, paleistų iš policijos skyriaus, baimindamasis, kad ji gali atskleisti savo, sakykime kultūringai, artimus santykius su pačiu galingiausiu Italijos politiku. Teismas, turėjęs vykti šią savaitę, nukeltas gegužės 31 dienai.

Kaltinimai S. Berlusconiui nežada nieko gero. Teoriškai jam gresia kalėjimas  nuo 6 mėnesių iki 3 metų. Piktnaudžiavimas valdžia baudžiamas nuo 4 iki 12 metų kalėjimo. Be to, jam gresia draudimas kada nors užimti valstybines pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Trečiadienį vykusiame teismo posėdyje S. Berlusconis nedalyvavo, vietoj teismo jis pasirinko ministrų kabineto posėdį krizei Libijoje aptarti. Jo advokatai įteikė laišką Milano teismui, patvirtinantį, kad ministras pirmininkas negalėjo atvykti, nes buvo priverstas vykdyti savo valstybines pareigas.

74 metų  S. Berlusconis neigia, jog intymiai bendravo su mergina, kurios pravardė yra Ruby. Jis taip pat tikina, kad kai jis prašė, kad Ruby policija paleistų į laisvę, buvo įsitikinęs, kad ji yra buvusio Egipto prezidento Hosnio Mubarako giminaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasario mėnesį, kai prokurorai pirmą kartą iškėlė kaltinimus, S. Berlusconi piktinosi, jog jie yra politiškai motyvuoti. Jis teigė, kad „suklastoti teismai bei kaltinimai neturi jokio pagrindo, ir bet kam aišku, jog tai yra negatyvaus pobūdžio masinio informavimo priemonių kampanija.“

Tačiau vasario mėnesį Italijos konstitucinis teismas atėmė iš ministro pirmininko teisinę neliečiamybę. Beje,  S. Berlusconiui dar iškeltos bylos dėl lėšų švaistymo bei sukčiavimo. Ką gi, atrodytų, padėtis beviltiška.

Tačiau tai, kad šią savaitę sekso skandalo byla buvo nukelta porai mėnesių, suteikia S. Berlusconiui laiko manevrams. Italijos spauda spėlioja, kad S. Berlusconio rėmėjai bei jo advokatai pasistengs, kad bylos svarstymas nevyktų Milane, kur, kaip teigia ministro pirmininko šalininkai, teisėjai yra šališki.

REKLAMA

S. Berlusconis siekia, kad jo bylą svarstytų taip vadinamas Italijos Ministrų Tribunolas, kuris tiria valstybės pareigūnų nusižengimus.

Antradienį Italijos parlamento žemesnieji rūmai kreipėsi į šalies Konstitucinį teismą, prašydami nuspręsti, kas turi imtis S. Berlusconio bylos. Bylos nukėlimas dviems mėnesiams suteikia pakankamai laiko šiam manevrui. Ir tai nėra tik institucijų klausimas. Italijos Ministrų Tribunolas gali imtis S. Berlusconio bylos tik tada, jei tam pritars žemesnieji parlamento rūmai, kuriuos kontroliuoja ministro pirmininko šalininkai.

Tai tiek. Dabar dėl įdomumo įsivaizduokime, kas būtų jei į sekso skandalą su nepilnamete būtų įsivėlęs eilinis Italijos gyventojas.

Valentinas Mitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų