REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sugalvojote Velykų atostogas praleisti netradiciškai? Reikia tik išsirinkti kaip tai padaryti. Begalės kelionių agentūrų pateikia įvairiausių pavasario kelionių pasiūlymų ir  didelių nuolaidų, kuriomis tikrai naudinga pasinaudoti. Galite rinktis keliones autobusu, lėktuvu ar pasinaudoti proga ir pakeliauti savuoju transportu.

REKLAMA
REKLAMA

Jeigu vis dėlto sugalvojote vykti lėktuvu, tai tikrai geras pasirinkimas, juolab šiuo laikotarpiu siūlomi kelionių paketai yra ženkliai žemesnėmis kainomis nei kelionės vasaros sezonu. Turkijoje pailsėsite vos už 1404 Lt, tai šiuo metu tinkamiausia šalis jeigu norite sutaupyti.

REKLAMA

Nurimus visiems įvykiams ir atnaujinus skrydžius, Egiptas taip pat puiki vieta poilsiui. Čia 5* viešbutyje galima pailsėti už 1928 Lt. Į Ispaniją galite vykti ne tik pasideginti saulutėje, bet ir pamatyti garsiuosius Alambros rūmus Andalūzijoje, paragauti ispaniškų „tapų“ ar aplankyti Toledo miestą.

Toledas (spainholidayblog.co.uk nuotr.)Toledas (spainholidayblog.co.uk nuotr.)

Yra daug kitų šalių, į kurias galite vykti ne tik poilsiauti, bet ir pažinti jų kultūrą, istoriją. Daugiausiai tokių pažintinių kelionių yra vykdomos autobusu.

REKLAMA
REKLAMA

Galite rinktis trijų dienų pažintinę kelionę po kaimyninę Estiją bei Latviją. Išvykos metu aplankomas Talinas, Saremo sala ir Gaujos nacionalinis parkas. O gal mieliau Velykas sutiktumėte Italijoje? Siūlomos 7 arba 10 dienų pažintinės kelionės autobusu. Trumpesnysis maršrutas apima Florenciją, Romą bei Vatikaną, Pizą, Veneciją.

Venecija (piligrimas.lt nuotr.)Venecija (piligrimas.lt nuotr.)

Išsiruošę į ilgesnę kelionę, be minėtų Italijos miestų dar užsuksite į Sieną, Pompėją, pamatysite Vezuvijaus ugnikalnį, apžiūrėsite Kaprio salą. Tarp kelionių gražiausios pavasario šventės metu puikuojasi ir Paryžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vykdami link Prancūzijos sostinės, pamatysite Potsdamą. Taip pat kelionės metu aplankysite Amsterdamą.  Dėmesio atrakcionų mėgėjams! Turėsite puikią progą visą dieną šėlti Disneilende. Nepamiršti ir mažieji keliautojai. Jiems parengta kelionė apima net du parkus: didžiausią Šiaurės Vokietijos atrakcionų centrą – Heidės parką bei Serengenčio parką, kur galima pamatyti daugiau nei 1000 laisvai klajojančių įvairių žvėrelių. Vaikams iki 12 metų, kelionė į šiuos du parkus siūloma už žemesnę kainą.

Kelionė į  Velykų salą

Tai labiausiai atsiskyrusi sala mūsų planetoje. Sala buvo taip pavadinta dėl to, kad ją Velykų rytą, 1722 m. balandžio 6 d. atrado danų tyrinėtojas Jacobas Rogevenas. Atradėjas vadovavo trijų laivų eskadrai, kuri plaukė iš Pietų Amerikos ieškoti vergų ir turtingų aukso žemių. Pirmas įspūdis atvykus į salą buvo kitoks negu kitose Ramiojo vandenyno salose. Sala buvo plika, nyki ir apaugusi  žole.

REKLAMA

Velykų sala yra įsikūrusi pietinėje Ramiojo vandenyno pusėje, už 4000 kilometrų nuo Pietų Amerikos krantų ir už 3000 kilometrų nuo artimiausios Taičio salos. Sala yra visiskai nedidelė (ilgis siekia vos 22, o plotis - 11 kilometrus).

Velykų sala (lasescapadas.com nuotr.)Velykų sala (lasescapadas.com nuotr.)

Velykų sala garsėja prieš daugiau nei 400 metų sukurtomis akmeninėmis statulomis, išdėstytomis pakrantėje bei įvairiais paslaptingais įvykiais. Esančių statulų svoris apie 20 tonų, aukštis daugiau nei 6 metrai.

Velykų sala (viajesudamerica.com nuotr.)Velykų sala (viajesudamerica.com nuotr.)Kiekvienais metais sausio pabaigoje ir vasario pradžioje rengiamas tradicinis „Rapanujų festivalis“ (vietinių gyventojų), kurio metu iš dviejų kandidačių, įvairių žaidimų bei rungčių pagalba, išrenkama Festivalio karalienė. Rungčių būna įvairių: kulinarinių, muzikinių, kūrimo, drožinėjimo iš akmens, sportinių ir kitokių, dažniausiai jos susietos su vietinių gyventojų tradicijomis. Renginys privilioja į salą daugybę turistų, tačiau kaip patekti į šią vienišą salą?

REKLAMA

Skrydžiai į šia salą vykdomi vieną kartą dienoje iš Čilės sostinės Santjago. Turtuoliai ir drąsuoliai jachtininkai į ją gali pateikti nuosavais laivais. Iš Lietuvos jau suplanuotą aktyvią pažintinę kelionę į šią Velykų salą galima įsigyti pasinaudojus kelionių organizatorių paslaugomis, tiesa - ji tikrai brangoka.

Kaip geriausiai bei taupiausiai susiplanuoti kelionę jums visada patars kelionių konsultantai – rašykite  [email protected]

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų