REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kovo mėnesį Policijos departamentas prie Vidaus reikalų ministerijos atliko per 370 policijos padalinių ir atskirų pareigūnų patikrinimų, po kurių pradėti 5 ikiteisminiai tyrimai ir 7 tarnybiniai patikrinimai. Apie tokias įvykdytas priemones siekiant mažinti korupcijos apraiškas policijos sistemoje, vidaus reikalų ministrą Raimundą Palaitį informavo policijos generalinis komisaras Saulius Skvernelis.

REKLAMA
REKLAMA

„Policijos pareigūnų misija – kovoti su teisės pažeidėjais, todėl jų pačių skaidrumas ir sąžininga tarnyba yra privaloma sąlyga. Akivaizdu, kad naujasis policijos komisaras atsakingai vykdo jam pavestus darbus, todėl tikiuosi, kad sustiprins ne tik policijos įvaizdį, bet ir visuomenės pasitikėjimą ja“, – teigia vidaus reikalų ministras R. Palaitis.

REKLAMA

Policijos generalinio komisaro S. Skvernelio pateiktoje ataskaitoje teigiama, jog iš viso per kovo mėnesį atlikti 6 tiksliniai policijos padalinių ir 368 netikėti policijos pareigūnų veiklos patikrinimai. Po jų pradėti trys ikiteisminiai tyrimai dėl Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Patrulių rinktinės pareigūnų galimo kyšininkavimo. Atsižvelgiant šiuos rezultatus, visiems šios rinktinės pareigūnams numatyta neeilinė atestacija, o Kauno apskrities VPK vadovui ir jo pavaduotojui, kuruojančiam viešąją policiją, šiemet numatytos eilinės atestacijos.

REKLAMA
REKLAMA

Dar dviem pareigūnams – Vilniaus apskrities VPK 5 PK ir Vilniaus VPK Šalčininkų PK – Lietuvos kriminalinės policijos biuro Korupcijos kontrolės valdyba pareiškė įtarimus ir pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto namų gamybos stipriųjų alkoholinių gėrimų gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo. Dar dėl septynių pareigūnų veiklos pradėti tarnybiniai patikrinimai dėl kitų nustatytų pažeidimų.

Ministras R. Palaitis pritarė, kad kaip viena priemonių, skirta kovai su korupcija policijos sistemoje, nuo šių metų rugpjūčio mėnesio būtų įsteigta Imuniteto valdybą. O šią savaitę į šalies komisariatus tikrinti pareigūnų darbo drausmės išvyks speciali darbo grupė. Be to, PD pradeda naują bendradarbiavimo etapą su Valstybine mokesčių inspekcija, kurio tikslas – sumažinti korupcijos apraiškas policijoje bei užtikrinti pajamų apmokestinimą įstatymų nustatyta tvarka.

Ministras R. Palaitis naujai paskirtajam policijos generaliniam komisarui S. Skverneliui pavedė sugriežtinti kovos su korupcija ir korupcijos prevencijos policijos sistemoje priemones ir jį nuolat informuoti apie šios veiklos rezultatus. Vykdant ministro pavedimą, Policijos departamentas tokias ataskaitas teiks kas mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų