REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki 2000 m. kovo 7 d. Baltijos šalyse nebuvo nė vienos radijo stoties, nuolat transliuojančios žinias, sakoma "Žinių radijo" pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Daugelis žiniasklaidos specialistų manė, kad tokios koncepcijos (negrojantis ir nedainuojantis) radijas negali būti patrauklus klausytojui, bet štai jau septintuosius veiklos metus skaičiuojančio "Žinių radijo" šaukinius girdi Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Marijampolės, Mažeikių, Visagino, Utenos, Tauragės, Druskininkų, Biržų, Ukmergės, Ignalinos, Alytaus miestų ir rajonų gyventojai. Internetu šio radijo gali klausytis ir užsienio lietuviai.

REKLAMA

Iš pradžių "Žinių radijo" programą sudarė vien tik darbo dienomis operatyviai atnaujinamos žinios. Įvertinus besikeičiančius klausytojų poreikius, radijas keitėsi: ilgėjo transliacijų laikas, programa imta transliuoti ir savaitgaliais, greta žinių atsirado analitinių, tiriamųjų, pažintinių laidų ir aktualių diskusijų.

Pirmąją autorinę laidą "Avilys" radijo klausytojams pasiūlė žurnalistas Audrys Antanaitis. "Baigiantis pirmiesiems radijo darbo metams, supratome, kad vien sausos informacijos ar įvykių komentarų nebeužtenka. Reikia duoti peno ne tik smegenims, bet ir širdžiai, o tuo pačiu stengtis į pasaulį ir žmogų žvelgti giliau, nuoširdžiau, jautriau. Taip atsirado "Avilys" – iki šiol analogų neturinti visuomeninės filosofijos pokalbių laida, kurioje nuolat ieškome kelių į harmoningą visuomenę. Kalbame apie viską – žemę, dangų, gyvenimą, mirtį, Europą, Aziją, vyrus, moteris, senatvę, literatūros sroves. Vengiame tik vienos temos – politikos, nes politikos ir taip pakanka kitose mūsų laidose. Kalbėti "Avilio" temomis sunkiau. Štai aš, besiruošdamas kiekvienai laidai, perskaitau ne vieną knygą, prisimenu, ką kadaise buvau išmokęs ar studijavęs", – sako A. Antanaitis.

REKLAMA
REKLAMA

"Avilys" iki šiol lieka gyvas ir neišsisemiantis. Dar daugiau – pernai susibūrė "Avilio" bičiulių klubas, kuris Žurnalistų sąjungoje renkasi du kartus per mėnesį. Jame diskutuoja ir laidų temas siūlo "Avilio" dalyviai bei gerbėjai. Jie džiaugiasi, kad Lietuvoje yra vieta, kurioje jie gali netrukdomi ir išties necenzūruojami kalbėti apie tai, kas jaudina šiandienos žmogų ir visuomenę.

Už "Avilio" ir "Rakto" laidose keliamas temas ir propaguojamas mintis ir idėjas 2006 m. JAV Elono universitetas bei Lietuvos ir JAV teisininkų draugijos išrinko A. Antanaitį Lietuvos teisingumo čempionu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto ne tik "Avilys" ir "Raktas" į "Žinių radiją" sukviečia ryškiausius Lietuvos žmones: nuolatiniai visų šio radijo laidų, diskusijų svečiai ir dalyviai – aukščiausi šalies politikai, ekspertai, verslininkai, valdininkai, menininkai, mokslininkai ir visi tie, kurių nuomonė keičia politinį, ekonominį, socialinį ar kultūrinį Lietuvos gyvenimą. Būtent toks žinių ir laidų formatas padeda pritraukti vis didesnę auditoriją.

"Mūsų labiausiai klausosi savo galva mąstantys ir sprendimus priimantys asmenys, ir tai labai džiugu. Stengsimės jų nenuvilti ir augti kartu su nuolat augančia mūsų auditorija", – tikina generalinis šio radijo direktorius Saulius Stoma.

REKLAMA

Be generalinio direktoriaus, stotyje veikia ir originali savivaldos forma – "Žinių radijo" taryba, kuri į radijo valdymą, sprendimų priėmimo procesą įtraukia ir darbuotojus.

Jau kelerius metus tarptautinės viešosios nuomonės ir rinkos tyrimų kompanijos "TNS Gallup" vykdomų apklausų duomenimis, auga vidutinė "Žinių radijo" savaitės auditorija. Štai 2006 m. rudenį vidutinė pasiekiama savaitės auditorija, palyginti su tuo pačiu laikotarpiu 2005 m., išaugo 26 proc. Sparčiai didėja ir šio radijo besiklausančių Lietuvos įmonių vadovų skaičius. "TNS Gallup" tyrimai rodo, kad 2006 m. "Žinių radijo" klausėsi 55 proc., o 2007 m. – 64 proc. visų apklaustų didžiųjų Lietuvos miestų įmonių vadovų.

REKLAMA

Be to, jau kelerius metus iš eilės Lietuvos rinkoje šio radijo rengiamos žinios tarp didžiųjų miestų įmonių vadovų pirmauja kaip informatyviausios ir operatyviausios. 2007 m. informatyviausiomis jas laiko 25 proc., operatyviausiomis – beveik 20 proc. apklaustų įmonių vadovų. Šiemet tai pripažįstančių vadovų padaugėjo daugiau kaip 4 proc.

"Mes džiaugiamės, kai galime savo klausytojams pranešti pačią karščiausią naujieną, kuri pasirodė vos prieš minutę. Esame tam, kad jūsų informacijos alkis būtų patenkintas tuojau pat. Koks reikalingas ir svarbus "Žinių radijas", neseniai patyriau ir pati. Per savivaldos rinkimus sirgome visa šeima gripu. Pirmadienį ryte labai rūpėjo sužinoti rinkimų rezultatus. Greičiausiai tai pavyko padaryti įsijungus savąją radijo stotį, nes žinios čia – tris kartus per valandą. Smagu, kad klausytojui nereikia laukti svarbios informacijos valandą ar kelias", – sakė žinių redaktorė Audra Stauskienė.

Vyriausioji "Žinių radijo" redaktorė Laima Abromaitytė pabrėžia, kad, augant šio radijo užimamai žiniasklaidos rinkos daliai, vis labiau reikia pasitempti ir patiems darbuotojams: "Malonu, kad septynerių metų sukaktį švenčiantis "Žinių radijas" tapo neatsiejama aktyvių Lietuvos žmonių dalimi, tačiau tai mus įpareigoja: nuolat esame priversti ieškoti, ką galėtumėme pasiūlyti savo klausytojams, kaip galėtume jiems pateikiama informacija ir komentarais, diskusijomis padėti priimti geriausius sprendimus – juk tik laiku turintis informaciją gali valdyti situaciją ir pasaulį! Manau, kad šiandien neturėtume tokio produkto kaip "Žinių radijas", jei ne nuostabus šios radijo stoties kolektyvas. Su daugeliu drauge dirbame visus septynerius radijo gyvavimo metus".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų