REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kontrabandinių cigarečių gabentojų karaliumi vadinamas vilnietis Vilius Karalius tris mėnesius teismo lauks nelaisvėje. Taip ketvirtadienio popietę nusprendė Vilniaus 1-asis apylinkės teismas.

REKLAMA
REKLAMA

Įtakingomis pažintimis teisėsaugos sluoksniuose bei nebaudžiamumu pagarsėjęs V. Karalius ir dar bemaž 8 asmenys suimti dėl to, kad yra įtariami ne tik kontrabandos organizavimu, bet ir dalyvavimu nusikalstamo susivienijimo veikloje.

REKLAMA

Šiomis dienomis be paties V. Karaliaus, Kaune ir Vilniuje policijos kriminalistai, pasitelkę kaukėtus „Aro“ automatininkus, sulaikė dar aštuonis vyriškius.

Portalo Balsas.lt šaltinių teigimu, dar 2009 metais pradėto tyrimo grupei vadovauja Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos departamento prokuroras Justas Laucius. Tačiau kaltinimus į tariamų kontrabandininkų šutvei ir jų lyderiui pateikė  kitas tos pačios prokuratūros prokuroras Gintaras Jasaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Su G. Jasaičiu portalui Balsas.lt nepavyko susisiekti, nes šaltinių teigimu, prokuroras iki vakaro bus teisme, kur ketina pateikti kaltinimus dar keliems su V. Karaliaus kriminaline aplinka susijusiems asmenims.

Tyrimo duomenimis, bendra Lietuvos valstybei padaryta žala siekia apie 11 mln. litų.

Kol kas nėra duomenų, ar tarp įtariamųjų šioje kontrabandininkų byloje yra minimas ir ilgametis V. Karaliaus bendražygis – kaunietis Gintaras Simanynas, tačiau neatmetama, kad ir į jo namus pasibels pareigūnai.

Kadaise Druskininkuose bei Lazdijuose (besidriekiančių šalia pasienio, – red. past.) policininku dirbęs V. Karalius yra teistas tris kartus, tačiau praėjusiais metais jam ir vėl pavyko išvengti ilgametės kalėjimo bausmės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusių metų birželio 19 dieną Vilniaus apygardos teismo sprendimu mėnesį kolonijoje praleidęs V. Karalius, neatlikęs mėnesio ir 25 dienų skirtos bausmės, išėjo į laisvę.

Vienas nuteistasis, su V. Karaliumi kalėjęs Rasų kolonijoje, vėliau prasitarė, kad kontrabandininkas buvusių pareigūnų koloniją buvo pavertęs rojumi. Kone kasdien kameros bičiuliams jis keldavo puotas su prabangiais delikatesais: unguriais, raudonaisiais ir juodaisiais ikrais.

Kontrabandos karaliumi tituluojamas vyras mėgo prabangą – dažnai vairuodavo naujus, prabangius automobilius. Pastaruoju metu jis būdavo pastebimas važinėjantis naujo modelio brangiu „Porsche Cayenne“ visureigiu.

REKLAMA

Paskutiniu metu V. Karalius nevaržomai gyveno šalia Vilniaus prestižinėje Valakampių gyvenvietėje esančioje prabangioje viloje. Specialistų vertinimu, sūnaus vardu registruota prabangi rezidencija yra vertinama 6 milijonais litų.

Kalbama, kad ilgus metus kontrabandos verslu užsiiminėjusį V. Karalių už didelius pinigus bei brangias dovanas reguliariai galėjo pridengti įtakingos pažintys – policijoje komisariatuose, teismuose ar net Valstybės saugumo departamente.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų