REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Europos Parlamentas atmetė Lietuvos siūlytą rezoliuciją dėl branduolinės saugos. Už rezoliucijos projektą, kuriame buvo kalbama ir apie atominės energetikos projektus Baltarusijoje bei Kaliningrado srityje, balsavo 264 europarlamentarai, prieš 300, o susilaikė 61.

REKLAMA
REKLAMA

Europos Parlamento spaudos tarnyba informuoja, kad įvairios parlamento politinės frakcijos nesutarė dėl to, ar planuojami Europos Sąjungos branduolinių įrenginių patvarumo testai turėtų būti privalomi, taip pat dėl siūlymo paskelbti moratoriumą naujiems branduolinės energetikos projektams.

REKLAMA

Lietuva siekia, kad atominės elektrinėms taikomi patvarumo testai būtų taikomi ne tik Europos Sąjungos, bet ir kaimyninėse valstybėse. Taip tikimasi priversti rusus ir baltarusius laikytis tarptautinių saugos reikalavimų, rašo delfi.lt.

Baltarusija planuoja atominę jėgainę Astrave, 23 km nuo Lietuvos sienos (55 km nuo Vilniaus) pastatyti  2018–20 m. Kaliningrado Srities Nemano rajone atominę elektrinę statyti žada ir Rusija.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos viceministras: savo nesėkmes lengviausiai pateisinti kitų kėslais

Rusijos užsienio reikalų viceministras Vladimiras Titovas ekonominių problemų politizavimą laiko įprastu, tačiau labai negarbingu reiškiniu. Jis mano, kad taip Lietuva mėgina maskuoti savo nesėkmes.

Interviu savaitraščiui „Litovskij kurjer“ atsakydamas į klausimą, kad Rusija sutrukdė Lietuvai surasti investuotoją naujos atominės elektrinės statyboms Visagine, V. Titovas sakė, kad savo nesėkmes lengviausiai pateisinti mitiniais kitų

kėslais. „Verslas nepasiduoda įkalbinėjimams, o orientuojasi į projektų ekonominį efektyvumą ir suteikiamas sąlygas investicijoms“, – sakė viceministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Titovas pabrėžė, jog ekonominių problemų politizavimas – įprastas reiškinys. „Siekiant vienašališkų nuolaidų dažnai kalbama apie „diktatą“ arba „šantažą“. Tai negarbinga. Mūsų energetikos ministras Sergejus Šmatko savo kolegai iš Lietuvos prieš keletą mėnesių pasiūlė derybas įvairiais klausimais. Bet atsakymo lygi šiol nėra“, – kalbėdamas apie energetinius ginčus savaitraščiui sakė V. Titovas.

Viceministro teigimu, pasakymai, jog Rusija šantažuoja Lietuvą dujų kainomis, apsupa atominėmis jėgainėmis, sabotuoja planus patiems apsirūpinti elektros energija, seniai sustabdė naftos tiekimą naftotiekiu „Družba“, greitai pradės dominuoti jūroje ir numarins tranzitą per Klaipėdos uostą – tik dalis pretenzijų, kurias Rusija girdi iš Lietuvos politikų ir valdininkų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų