REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Valentinas Mazuronis kreipėsi į Generalinę prokuratūrą dėl nekokybiškos Gedimino prospekto rekonstrukcijos, kainavusios daugiau kaip 100 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak parlamentaro, praėjus vos daugiau nei porai metų po oficialios Gedimino prospekto paskutinio etapo rekonstrukcijų darbų pabaigos, jau ėmė ryškėti nekokybiškų darbų atlikimo brokas.

REKLAMA

„Gedimino prospekto rekonstrukcijai panaudotos trinkelės netinkamos Lietuvos klimatui, nes jos nėra atsparios žiemos šalčiams. Būtent dėl netinkamų medžiagų naudojimo rekonstruojant pagrindinę sostinės senamiesčio gatvę, dalis grindinio po žiemos tiesiog subyra, o trinkelės masiškai trūkinėja“, – teigė Seimo narys V. Mazuronis.

Anot parlamentaro, Gedimino prospektą ateityje reikės rekonstruoti iš naujo, todėl būtina nustatyti kaltus asmenis.

„Prokurorai gindami viešąjį interesą turi pradėti ikiteisminį tyrimą, kad už netinkamų medžiagų panaudojimą atsakingi subjektai būtų nustatyti, o valstybei padaryti nuostoliai kaip įmanoma greičiau atlyginti. Kodėl už tai, kad kažkas sąmoningai ar nesąmoningai pridarė didžiulių nuostolių, turime mokėti mes visi? Tegul moka tie, kas dėl to kalti“, – teigė V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų