REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trys žinomi Baltijos šalių juvelyrai sostinėje atidarė parodą „Meilė ir neapykanta“, kurioje pirmą kartą Lietuvoje pristatė vienetinius aukštosios juvelyrikos darbus, eksponuojamus garsiausiose pasaulio galerijose bei muziejuose. Daugiau nei 3 mln. litų vertės ekspoziciją lankytojai dvi savaites galės apžiūrėti Vilniaus centre įsikūrusioje galerijoje „Premiere“.

REKLAMA
REKLAMA

Parodoje bus galima išvysti vienų žymiausių kaimyninių šalių juvelyrų ‒ latvio Oleg Auzers, esto Jevgenij Kampus ir lietuvio Vytauto Jonučio autorinius juvelyrikos darbus ir skulptūras, atspindinčius jų pastarųjų dvidešimties metų kūrybą.

REKLAMA

Anot vieno iš parodos iniciatorių V. Jonučio, tai išskirtinė proga gyvai pamatyti juvelyrikos meno darbus, puošiančius karališkųjų šeimų narius, žymius politikos ir visuomenės atstovus ar jų namų interjerus.

„Pirmą kartą Lietuvoje vykstančioje parodoje pateikiami juvelyrikos dirbiniai, kurių vieno vertė gali siekti daugiau nei 0.5 mln. litų, o gamyba trunka mažiausiai vienerius metus. Tokiais meno kūriniais Baltijos šalių vadovai jau ne kartą apdovanojo karališkąsias pasaulio šeimas ir kitus garbingus asmenis", ‒ sakė V. Jonutis.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, unikalūs Baltijos šalių juvelyrų darbai buvo įteikti Anglijos karalienei, Japonijos imperatoriui ir daugeliui kitų garbingų asmenų.

„Aukštosios juvelyrikos dirbiniai yra vertinami visame pasaulyje ir susidomėjimas jais tik kyla, todėl norisi ir Lietuvoje parodyti, supažindinti, kaip gimsta tokie kūriniai, kas lemia jų pagrindinę vertę. Pavyzdžiui, Latvijoje panašios parodos yra mokamos, o į juvelyrikos seminarus, nors jie kartais kainuoja ir apie tūkstantį litų, susirenka keli šimtai dalyvių. Panaši situacija yra ir kaimyninėje Estijoje“, – sake V. Jonutis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Juvelyrikos paroda „Meilė ir neapykanta“ Vilniuje surengta žinomus juvelyrus jungiančios Baltijos juvelyrikos asociacijos iniciatyva. Asociacija, kurios tikslas ugdyti aukštą juvelyrikos meno kultūrą ir padėti juvelyrikos meistrams tobulėti bei pasiekti tarptautinį pripažinimą, įkurta 2010 m. Lietuvoje jos atstovu išrinktas ir asociacijos viceprezidento pareigas eina Vytautas Jonutis. Dar šiemet Lietuvoje jis planuoja įvesti 5 žvaigždučių juvelyrų darbo vertinimo sistemą bei kviesti šalies meistrus prisijungti prie asociacijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų