REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

BBC laukinės gamtos ekspertas Chrisas Packhamas įspėja visuomenę, kad vienintelis kelias išsaugoti mūsų planetos ateitį yra žmonių populiacijos sumažinimas. Laidos „Springwatch“ vedėjas iškėlė idėją per mokesčių lengvatas skatinti D. Britanijos gyventojus kurti kuo mažesnes šeimas, skelbia „The Daily Mail“.

REKLAMA
REKLAMA

Ch. Packhamas anksčiau yra išreiškęs pritarimą Kinijos valdžios vykdomai kontraversiškajai „vieno vaiko politikai“, pagal kurią sutuoktinių pora, užauginusi tik vieną vaiką, išėjimo į pensiją proga apdovanojama solidžia pinigų suma.

Tačiau populiarus televizijos veikėjas atsisakė seniau propaguotos idėjos bausti žmones už „turėjimą per daug vaikų“.

REKLAMA

49-ių metų amžiaus Ch. Packhamas, kuris neturi savo vaikų, radijo laidoje „Radio Times“ pasakojo: „2020 metais Britanijoje bus 70 milijonų gyventojų. Pripažinkime, tai yra per daug“.

Taip pat jis pridūrė: „Nėra prasmės dejuoti apie pandų, poliarinių lokių ir tigrų ateitį, jei mes neliečiame vienintelio faktoriaus, kuris daro didesnį spaudimą ekosistemai nei bet kas kitas – tai yra nuolat didėjantis pasaulyje žmonių skaičius“.

REKLAMA
REKLAMA

Gamtos ekspertas mano, kad gimdyti mažiau vaikų britus galėtų paskatinti finansiniai dalykai. Pavyzdžiui – vieną vaiką auginančiai šeimai valstybė galėtų suteikti 10 procentų mokesčių lengvatą. Vaikų neturintiems sutuoktiniams – dar didesnes mokestines privilegijas.

Šiuo metu JK gyvena 62 milijonai gyventojų. Prognozuojama, kad per artimiausią dešimtmetį šis skaičius išaugs dar 8 milijonais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų