REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europarlamentaro Valdemaro Tomaševskio radikalius pareiškimus, kad lietuviai, o ne lenkai turi integruotis Vilniaus krašto regione, galima traktuoti kaip mažo vaiko, negaunančio pakankamai dėmesio, verkšlenimą ir dėl to imama kalbėti visiškas nesąmones, mano premjeras Andrius Kubilius.

REKLAMA
REKLAMA

„Tuos pareiškimus traktuočiau kaip šiek tiek pavargusio, besikarščiuojančio politiko pareiškimus, kurie kartais man kelia šypseną. Man atrodo, kad V. Tomaševskis elgiasi kaip mažas vaikas, kuris nuolat skundžiasi ir kalba visiškas nesąmones, galvodamas, kad į tai bus kreipiamas didelis dėmesys. Mažas vaikas visą laiką verkdamas ir skųsdamasis siekia dėmesio, bet tėvai tokiam vaikui šeimoje (matyt, visi mes tai praėję) pradeda pataikauti, kol galų gale supranta, kad geriausias būdas vaikui padėti, kai nebekreipiamas dėmesys į tokį zirzimą“, – ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ sakė A. Kubilius.

REKLAMA

Jo teigimu, vietiniai lenkų tautinės mažumos lyderiai bei jiems talkinantys kolegos Varšuvoje daro didžiulę klaidą visiškai neadekvačiai vertindami šios tautybės gyventojams sudarytas sąlygas Lietuvoje.

„Šiuo atveju yra nuolat skundžiamasi ir nematoma to daugelio gerų dalykų, kurie Lietuvoje yra pasiekti rūpinantis lenkų tautinės mažumos švietimu. Prieš savaitę priėmėme sprendimą, sumažinantį reikalavimą klasių dydžiui šiame (Vilniaus krašto – ELTA) regione tiek lenkiškoms, tiek lietuviškoms mokykloms – nuo 15 iki 12 vaikų. Tas nuolatinis skundimasis galų gale sukuria tokią situaciją, kad pradedi į tai mažiau kreipti dėmesio ir darai, kas tau atrodo reikalinga“, – pabrėžė Vyriausybės vadovas.

REKLAMA
REKLAMA

ELTA primena, jog daug diskusijų sukėlė trečiadienio dienraščio „Respublika“ publikacija, kurioje europarlamentaras V. Tomaševskis, paklaustas, kaip lenkų tautinės mažumos atstovai turėtų integruotis į Lietuvos visuomenę, prastai mokėdami lietuviškai, tvirtino, kad lenkai Lietuvoje gyveno visada, ir būtent lietuviai turėtų integruotis. „Tai jūs turite šitame krašte integruotis, nes jūs čia atvažiavote. Jūsų protėviai čia turi integruotis. O mes neturime integruotis. Čia mūsų žemė“, – „Respublikai“ sakė V. Tomaševskis.

Kai kurie Lietuvos politikai ir politologai V. Tomaševskį paragino atsakingiau reikšti mintis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų