REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį šeštadienį „Alchemijoje XV“ ‒ dvi istorijos, peržengiančios kultūros laidos rėmus. „Buvo akimirkų, kai turėjome stabdyti save, nes pavojingai priartėjome prie žanrų, kurių savo laidose kaip tik ir norime išvengti“, ‒ sako TV1 laidos vedėjas Rytis Zemkauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji istorija ‒ Suomijos rašytojo Henry Parland'o. Tiesa, jis ne visai suomis. Jis britų ‒ vokiečių kilmės, o rašė švediškai. Tačiau priklausė vienai garsiausių Suomijos giminių, turinčiai vokiško, švediško, net rusiško kraujo. Painu? Tada dar pridurkime, kad jo dėdė sukūrė lietuvių filosofijos istorijos pagrindus, o jis pats savo vienintelį ir nemirtingą romaną parašė 1930 metais Kaune...

REKLAMA

Antroji istorija – pasakojimas apie tragiško likimo fotomenininką Vitą Luckų, kuris pasaulyje žinomas ko gero plačiau nei tėvynėje. Gyvenimas, apie kurį galima pastatyti filmą. Šio filmo žanras: romantinė drama, pabaigoje virstanti siaubo trileriu. Paskutinės dalies mūsų laidoje nebus – mes taip pasirinkome sąmoningai. „Alchemijai“ svarbu, kad vieno talentingiausių Lietuvos menininkų archyvas grįžtų iš užjūrio namo ir būtų prieinamas visiems.

„Alchemija“ ‒ šeštadienį 12.10 val. per TV1.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų