REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena didžiausių Baltijos šalyse žemės ūkio bendrovių  „Agrowill Group“ teigia, kad Lietuvoje pradėjusi kilti dirbamos žemės kaina smarkiai paskatino investicijas į žemės ūkio verslą.

REKLAMA
REKLAMA

„Dirbamos žemės kaina paskutiniais mėnesiais gerokai šoktelėjo: dar žiemą 1 ha kainavo apie 5000 Lt, šiandien jis kainuoja 7000 Lt. Tai rodo ir žemės ūkio kaip verslo šakos atsigavimą, ir augančius verslo lūkesčius bei didėjančias investicijas į žemės ūkio sektorių. Visame pasaulyje žemės ūkio produkcijos kainos kyla ir dar kils, taigi investuotojai šiame segmente mato teigiamų ilgalaikių investavimo perspektyvų“, - svarsto „Agrowill Group“ valdybos pirmininkas Vladas Bagavičius.

REKLAMA

Pasak jo, dirbamos žemės kaip investavimo objekto patrauklumą didina ir auganti žemės paklausa – jos nuomos kaina išlieka stabili ir turi perspektyvų augti, nes žemės ūkio veikla užsiimantys ūkiai ir asmenys plės veiklą. Be to, šis investavimo objektas nesiamortizuoja ir ilgalaikėje perspektyvoje nenuvertėja.

„Visame pasaulyje žemės ūkio produkcija turės vis didesnę paklausą ir duos didesnę grąžą investuotojams, todėl artimiausioje ateityje agrarinis verslas išliks patrauklia investicijoms sritimi. Ir Lietuvoje stebimos to sparčios tendencijos – „Agrowill Group“ akcijų kaina nuo 2010 metų pradžios išaugo net 200 proc. Kylant produkcijos kainoms, kils ir visų su žemės ūkio sektoriumi susijusių naudmenų paklausa“, - mano V. Bagavičius.

„Agrowill Group“ valdybos pirmininko teigimu, jo paties vadovaujama bendrovė per pastarąjį pusmetį 300 ha praplėtė savo dirbamos žemės plotus. Papildomus 300 ha įmonė išsinuomojo. Iš viso bendrovė valdo apie 32 tūkst. hektarų dirbamos žemės. Žemės plotai plečiami siekiant intensyvinti gamybą ir mažinti grūdų savikainą. „Agrowill Group“ telkia didesnius žemės plotus vienoje vietoje, nes tokiu būdu bus užtikrinamas efektyvesnis technikos ir darbo jėgos panaudojimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų