REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Keturių religinių bendruomenių vienuolės prašo pasiaiškinti JAV investicinį banką „Goldman Sachs“ dėl išmokėtų premijų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša „The Telegraph“, tokio prašymo bankas sulaukė po to, kai išmokėjo dideles premijas banko vadovui Lloydui Blankfeinui bei keliems kitiems aukšto rango banko darbuotojams.  Vienuolių pareiškimas bus apsvarstytas metiniame banko akcininkų susitikime, kuris įvyks šių metų gegužę. Vienuolės iš keturių religinių bendruomenių tikisi sulaukti banko atsakomojo pasiaiškinimo iki spalio pradžios.

REKLAMA

Saviems dalijo milijonus

Banko premijų skyrimas yra ir anksčiau sulaukęs kritiškų atsiliepimų iš religinių bendruomenių, tačiau šįkart susirūpinimas premijavimo skaidrumu kilo po to, kai penkiems „Goldman Sachs“ vadovams prieš kelias savaites buvo išmokėtos  69,5 mln. dolerių (168,2 mln. litų) siekiančios premijos, nors banko pelnas praeitąmet smuko.  L. Blankfeinas, kuris 2009 metais viename interviu prasitarė, kad bankas atlieka dievo darbą, gavo premiją, siekiančią 5,4 mln. dolerių (13,1 mln. litų) Ši suma tebuvo priedas prie 14 mln. Dolerių (33,8 mln. Litų) praeitąmet jam išmokėto darbo uždarbio.

REKLAMA
REKLAMA

Benediktinų ordino vienuolės kartu su JAV labdaros fondu „The Nathan Cummings Foundation“ taip pat pateikė bankui prašymą pasiaiškinti, kiek žemiausios grandies darbuotojų atleidimai bei jų darbo užmokesčio sumažinimai turėjo įtakos galimybei aukšto rango vadovams išmokėti tokio dydžio premijas.

Ėmėsi neskaidrių veiksmų

„Goldman Sachs“ bankas jau kuris laikas kursto visuomenės pyktį Wall Street'e, nors jis ir neiššaukia tiek protestų kaip Didžiojoje Britanijoje. Praeitąmet garsiai nuskambėjo ir kita „Goldman bank“ istorija, kai bankas pakeitė, kaip patys pripažino, banko rodiklius, pranešdami, kiek daug jie nuveikė prekybos ir investavimo srityse.

Preitąmet į vienuolių kritiškų vertinimų akiratį buvo patekę ir kiti žymūs bankai, tokie kaip „Morgan Stanley“ ir „Deutsche Bank“, kurie Airijos vienuolių buvo įtarti neskaidriais veiksmais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų