REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nedarbas šalyje siekia 13,6 proc.

Lietuvos darbo biržos (LDB) balandžio 1 d. duomenimis, šių metų šalies teritorinėse darbo biržose buvo įregistruota 293,5 tūkst. bedarbių, tai sudaro 13,6 proc. visų šalies darbingo amžiaus gyventojų – 0,6 proc. punkto mažiau negu prieš mėnesį.

REKLAMA
REKLAMA

LDB direktorius Mindaugas Petras Balašaitis, apžvelgdamas situaciją darbo rinkoje, atkreipia dėmesį, kad kovą registruotas nedarbas beveik visose šalies savivaldybėse mažėjo. Teigiamos tendencijos pastebimos ne tik didžiuosiuose miestuose, bet ir kitų savivaldybių klientų aptarnavimo skyriuose.

REKLAMA

Mažiausiai darbingo amžiaus gyventojų buvo registruota bedarbiais Kauno teritorinėje darbo biržoje – 12,3 proc., daugiausiai – Alytaus teritorinėje darbo biržoje – 16,8 proc. Iš didžiųjų miestų daugiausiai bedarbių buvo Panevėžyje (14,9 proc.), mažiausiai – Šiauliuose (10,5 proc.).

Darbdaviai kovą įregistravo 17,6 tūkst. laisvų darbo vietų. Tai beveik trečdaliu daugiau negu vasarį ir 54 proc. daugiau negu tuo pačiu metu pernai. Daugiausia darbo pasiūlymų buvo pardavėjams, sunkiasvorių sunkvežimių ir krovinių transporto priemonių vairuotojams, virėjams, dažytojams, lengvųjų automobilių, taksi ir furgonų vairuotojams, pardavimo vadybininkams, statybininkams dailidėms ir staliams, siuvėjams.

REKLAMA
REKLAMA

Kovo mėnesį teritorinės darbo biržos padėjo įsidarbinti per 18,7 tūkst. žmonių, iš jų beveik 14 tūkst. – pagal neterminuotas sutartis.

Praėjusį mėnesį du kartus daugiau bedarbių nei 2010 metų kovą ir 30 proc. daugiau nei šių metų vasarį ėmėsi savarankiškos veiklos – per 3,7 tūkst. bedarbių įsigijo verslo liudijimus iki 6 mėnesių laikotarpiui.

Į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiųsta 4,2 tūkst. asmenų. Daugiausia jų – 2,3 tūkst. dirba viešuosius darbus, 931 – darbo rinkoje papildomai remiami įdarbinti subsidijuojant, 470 – pradėjo mokytis.

Kovą Į teritorinės darbo biržas kreipėsi ir buvo įregistruoti bedarbiais 20,3 tūkst. asmenų – beveik 32 proc. mažiau nei pernai tuo pačiu laikotarpiu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų