REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena Didžiosios Britanijos mokslininkė paprašė šalies vaikų paaukoti savo iškritusius pieninius dantis, kurie bus panaudoti statant paminklą kamieninėms ląstelėms, informuoja BBC naujienų tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Tokia mintis kilo Londono imperinio koledžo profesorei Sara Rankin. Jos idėją įgyvendins menininkė Gina Czarnecki. S. Rankin sako, kad kamieninių ląstelių panaudojimas yra viena iš didžiausių šiuolaikinės medicinos etinių problemų. Jos teigimu, dauguma žmonių mano, jog kamieninės ląstelės gali būti paimtos tik iš embrionų.

REKLAMA

Tačiau tokių ląstelių šaltiniu galia tapti ne tik dar negimę vaikai, bet ir jau susiformavusio organizmo audiniai, įskaitant žmogaus riebalinį audinį, kaulų čiulpus, bambagyslę ir pieninius dantis.

Kamieninėms ląstelėms skirtas paminklas atrodys kaip iš koralų pastatyta pilis. Jam sukurti G. Czarnecki ketina panaudoti kaučiuką, kuris iš išorės bus padegtas pieniniais dantimis. Menininkės teigimu, jos kūriniui reikia maždaug 12 tūkst. pieninų dantų. Sukurtas meno kūrinys bus demonstruojamas keliuose Britanijos muziejuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų