REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Balandžio 6 d. Lietuvoje minima Saugaus eismo diena. Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai pastaruoju metu vis intensyviau vykdo policines eismo kontrolės priemones, ypač daug dėmesio skirdami vairuotojų blaivumo tikrinimui.

REKLAMA
REKLAMA

Šias priemones numatoma tęsti ir artimiausioje ateityje. Nežiūrint kontrolės ir dažnų įspėjimų griežtai laikytis KET reikalavimų, vairuotojo neatsakingumas ir neatsargumas ir vėl sukėlė skaudžias pasekmes.

REKLAMA

Balandžio 3-iosios vakare, Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Švenčionių rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Operatyvaus valdymo poskyryje gautas pranešimas, kad Švenčionių rajone, kelyje Švenčionys–Lentupis, 3-iąjame kilometre, ties Trakų kaimu, įvyko eismo įvykis. Į jo vietą atvykę Vilniaus aps. VPK Švenčionių r. PK pareigūnai rado nuvažiavusį nuo kelio ribų, po atsitrenkimo į medį, apvirtusį ir lūžusį į kelias dalis, automobilį VOLVO 460. Automobilį vairavo Švenčionių seniūnijos gyventojas V. R., gim. 1966 m, kuriam buvo nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 2,23 promilės alkoholio.

REKLAMA
REKLAMA

Eismo įvykio metu buvo sužaloti keleiviai: Švenčionių miesto gyventojas R. M., gim. 1966 m. ir Svirkų seniūnijos gyventoja V. Š., gim. 1981 m., kurie dėl daugybinių kūno sužalojimų paguldyti į Švenčionių rajono ligoninės traumatologijos skyrių.

Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 281 str. 2 d. (tas, kas vairavo kelių transporto priemonę būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų ir pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio buvo nesunkiai sutrikdyta kito žmogaus sveikata arba nukentėjusiam asmeniui padaryta didelės turtinės žalos, baudžiamas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų).

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų