REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusija dar nėra baigusi tarptautinio planuojamos statyti atominės elektrinės poveikio aplinkai vertinimo proceso, šiuo metu rengiami detalūs atsakymai į Lietuvos klausimus. Tai pirmadienio susitikime su užsienio reikalų viceministru Evaldu Ignatavičiumi pripažino Baltarusijos ambasadorius Lietuvoje Vladimiras Dražinas.

REKLAMA
REKLAMA

Ambasadorius įteikė notą, kurioje teigiama, kad Baltarusija laikosi visų 1991 metų Konvencijos dėl poveikio aplinkai vertinimo tarpvalstybiniame kontekste (Espo konvencija) reikalavimų dėl atominės elektrinės statybos.

REKLAMA

E. Ignatavičius pabrėžė, kad Baltarusijos rengiama informacija turėtų pateikti išsamius ir argumentuotus atsakymus į visus klausimus, kurie itin aktualūs Lietuvos ekspertams ir visuomenei. Lietuva ir toliau reikalaus griežtos Baltarusijoje planuojamos statyti atominės elektrinės tarptautinės kontrolės.

Kovo 14–ąją E. Ignatavičius įteikė protesto notą V. Dražinui dėl Baltarusijos pareigūnų pareiškimų, kad Lietuva neturi prieštaravimų dėl Baltarusijoje planuojamos statyti atominės elektrinės poveikio aplinkai vertinimo ataskaitos.

REKLAMA
REKLAMA

Notoje dar kartą pareiškiama, kad tarptautinis Baltarusijos atominės elektrinės projekto poveikio aplinkai vertinimo procesas nėra baigtas, nes Baltarusija nėra atlikusi savo šalyje planuojamos statyti atominės elektrinės poveikio aplinkai vertinimo pagal visuotinai priimtas tarptautines teisines normas, nėra organizavusi šio projekto viešųjų svarstymų Lietuvoje ir dvišalių Lietuvos ir Baltarusijos konsultacijų, kaip to reikalauja Espo konvencija.

Apie neatsakytus Lietuvos klausimus priminė ir užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis per pokalbį telefonu kovo 30–ąją su Baltarusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Martynovu.

Susitikime E. Ignatavičius ir V. Dražinas taip pat aptarė Baltarusijos bendradarbiavimo su Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija, dvišalio bendradarbiavimo ir kitus klausimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų