REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Daugiabučius namus administruojančios bendrovės prasimano neįtikėtinų paslaugų ir jas brangiai apmokestina. Anksčiau už vėliavos ant daugiabučio namo iškėlimą valstybės šventės dieną nereikėjo mokėti. Dabar jau reikia.

REKLAMA
REKLAMA

Mokestis iš lubų

Jonavoje Chemikų g. 13 daugiabutyje gyvenantis Sigitas pakraupo išsiaiškinęs, kiek namą administruojanti bendrovė „Jonavos paslaugos" nulupa iš daugiabučio gyventojų už suteiktas mažavertes paslaugas.

REKLAMA

„Neseniai remontavo laiptinės duris – keturis medvarščius prisuko, o namui išrašė šimto litų sąskaitą, – stebėjosi jonaviškis. – Pastudijavau atidžiau darbų sąmatą – penkias valandas meistrai neva dirbę! Taip sakant, vienam varžtui prisukti – daugiau negu valandą gaišo!"

Vyras sakė nuėjęs į bendrovės Administracijos skyrių aiškintis, kodėl už mažavertę paslaugą gyventojai turi tiek daug mokėti, bet nieko nepešė. Komisija, teisybė, buvo atvykusi pasižiūrėti, pritarė gyventojams, kad per daug meistrai nulupo, pažadėjo juos nubausti – ir išvyko. O sąskaita namui kokia buvo, tokia ir liko.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliavos rinkliava

Dar labiau bendrovės savivale Sigitas pasipiktino sužinojęs, kad ir už vėliavos iškėlimą per valstybės šventes bendrovė pradėjo imti rinkliavą.

„Kur matyta – vien už tai, kad prie daugiabučio buvo iškelta valstybės vėliava, pateikė net 69,22 lito sąskaitą! Per ankstesnes valstybės šventes imdavo kur kas mažiau – 19,71 lito. Ir tai pinigai. Bet turbūt pamatė, kad žmonės tyli, kiek reikalauja, tiek ir moka – ir nusprendė tarifą pakelti."

Jei vėliavas šventinėmis dienomis iškeliančioms teritorijų valytojoms dar būtų bent kiek sumokama už vargą – kitas reikalas. “Bet kalbėjausi su keliomis valytojomis – jos tvirtino už tai negaunančios nė cento priedo, – sakė viską jau išsiaiškinęs Sigitas. – Tai kam tie pinigai atitenka? Jonavoje – per 300 daugiabučių, vadinasi, per visą miestą bendrovė susirenka apvalią sumelę! Lyg iš dangaus pinigai nukrinta!"

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paslaugos atsisakyti negalima

UAB „Jonavos paslaugos" direktorius Gintautas Kaiša pareiškė, kad iki 2010–ųjų už vėliavos prie daugiabučio iškėlimą gyventojams mokėti nereikėjo. Tačiau nuo pernai Vyriausybė esą leido namus administruojančioms bendrovėms šią paslaugą apmokestinti.

„Šventinė diena, o žmogus turi dirbti, – pabrėžė jis. – Ryte vėliavą pakelti, vakare – nukabinti. Valytojoms šitą darbą pavesta atlikti. Už tai joms papildomai sumokame."

Tačiau kiek už vieno daugiabučio aptarnavimą valytoja gauna papildomai, direktorius negalėjo pasakyti.

REKLAMA

Jei ir leista tokią paslaugą apmokestinti, kodėl ji staiga taip smarkiai pabrango?

„Negali būti, kiek anksčiau kainavo, tiek ir dabar – apie 19 – tikrai ne 70 litų, – savo laikėsi direktorius. – Gal namui nauja vėliava buvo nupirkta?"

Kiek vėliau jis patikslino, kad Chemikų gatvės 13 daugiabučiui iš tiesų buvo nupirkta nauja vėliava. Jos kaina – 50 litų.

Jonaviškis Sigitas sakė be problemų ir pats prie savo daugiabučio vėliavą per šventes pakeltų, o vakare – nuimtų. Ir jokio užmokesčio iš nieko neprašytų. Tačiau bendrovės vadovas pagalbininkų nepageidauja. „Jei namas būtų įkūręs bendriją – prašau, tegu tvarkosi kaip nori, – pareiškė jis. – Bet kol bendrijos nėra, mes atsakome už vėliavų iškėlimą švenčių dienomis, todėl mes tą paslaugą ir teiksime."

Virginija GRIGALIŪNIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų