REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panevėžio miesto teritorijoje esančių sodų bendrijų gyventojai priversti klampoti dumblynais, užšalusios duobės šalia šulinėlių neleidžia į juos patekti nuotekoms, o taksi vairuotojai, bijodami įklimpti, keleivius išleidžia prie pat purvynų.

REKLAMA
REKLAMA

Neapsikentę sodininkai kreipėsi į Savivaldybę. Panevėžio savivaldybės Miesto ūkio skyriaus vedėjas Antanas Karalevičius prieš Naujuosius metus jiems pažadėjo, kai atšils, kelią užpilti žvyru. Tačiau saulei kopiant vis aukščiau, sodų gyventojai iš namų išsiruošia pasirūpinę antra pora batų.

REKLAMA

Prieš trejus metus sode nusipirkęs namuką Ksaveras Baika kelias dienas iš eilės kvietė avarinę tarnybą, kad ji pramuštų šulinėlio ledą. Pasipiktinęs, kad Savivaldybės atstovai tik žada, bet pažadų netesi, vyras kreipėsi į žurnalistus.

„Duobės labai didelės. Išvažiuoti neįmanoma. A.Karalevičius pažadėjo atšilus orams bent dalį kelio užpilti žvyru, tačiau kol kas darbai nejuda iš vietos. Kokių jam dar geresnių oro sąlygų reikia?“ – pasipiktinęs kalba panevėžietis.

REKLAMA
REKLAMA

Švaisto pinigus

K.Baika skaičiuoja, kad bandydami pramušti šulinėlio ledą avarinės tarnybos darbuotojai per dvi dienas jau turėjo išleisti apie 800 litų: už vandenį, kurą, sugaištą laiką.

„Jau darbuojasi ketvirta avarinės tarnybos mašina. Kadangi duobės apie šešiasdešimt centimetrų, jos pilnos vandens, tai užšąla. Niekas nepasirūpina atvežti skaldos, smėlio ar žvyro“, – neatlyžo pašnekovas.

Panevėžietis pasakoja per kelerius metus, kol tvarkėsi namą, tik kelis kartus matė, kaip gatvė buvo tvarkyta, žiemą vos porą kartų valytas sniegas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sode gyvenantis pašnekovas neslepia skaudulio, kad net ramiai negali nueiti iki parduotuvės, nes gali būti aptaškytas važiuojančio automobilio ar įklimpti į purvą.

„Eiti neįmanoma. Per gatvę bėga fekalijos. Taksi vairuotojas iki namo net neveža, paleidžia prieš prasidedant duobėms ir purvui. Kelias miesto, o vietoj to, kad atvežtų smėlio ir bet kiek sutvarkytų kelią, jie švaisto pinigus. Kai užšalęs šulinys, siurblys nebeveikia ir nuotekos eina pirmyn atgal, taip išnaudojama daug elektros“, – kalba vyras.

Vaida REPOVIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų