REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos interneto investavimo kompanija Digital Sky Technologies (DST) prisijungė prie investuotojų grupės, kuri skirs milijonus dolerių didžiausiai Kinijos interneto prekybos svetainei „360buy.com“, rašo „Financial Times“.

REKLAMA
REKLAMA

Tai jau trečiasis investavimo etapas į šią kompaniją ir jis pritraukė ne vienos kompanijos dėmesį, tarp jų ir JAV parduotuvių tinklo „Wallmart“. Tikimasi, kad per artimiausius metus Kinijos kompanijai pavyks pateikti savo akcijas ir Vertybinių popierių biržoje.

REKLAMA

Susidomėjimas „360buy“ rodo didžiules galimybes plėtoti internetinę prekybą Kinijoje, kuri yra laikoma viena iš didžiausių ir sparčiausiai augančių rinkų. Kompaniją „360buy“, kuri yra laikoma Kinijos „Amazon.com“, 2004 metais įkūrė Qiangdongas Liu, vis dar esantis jos generaliniu direktoriumi. Vietinėje rinkoje didžiausi šios kompanijos konkurentė yra „Alibaba“ kompanijai priklausanti internetinės prekybos kompanija „Taobao“.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos milijardierių Jurijaus Milnerio ir Alisherio Usmanovo valdoma DST kompanija šiuo metu jau valdo dalį akcijų sėkmingiausiose JAV interneto kompanijose, tokiose kaip „Facebook“, „Groupon“ bei „Zynga“.

„360buy“ įkūrė internetinį grupinio apsipirkinėjimo tinklą, panašų į tą, kurį naudoja „Groupon“ kompanija. Pastaroji taip pat mėgina patekti į Kinijos rinką per partnerystę su Kinijos interneto kompanija „Tencent“. Vis dėlto, bendras jų startas nebuvo itin sėkmingas. Praėjusiais metais DST gavo 300 mln. JAV dolerių investicijų iš „Tencent“ ir abi šios kompanijos yra pasirašiusios ilgalaikio bendradarbiavimo sutartį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„360buy“ savo verslą pradėjo kurti internetu pardavinėdama elektronikos prekes, tačiau vėliau pradėjo pardavinėti ir platesnio pobūdžio prekes – sandėlius bei biuro patalpas Pekine, Šanchajuje ir Guangžou miestuose. 2008 metais kompanijos pajamos jau viršijo 183 mln. JAV dolerių.

A. Usmanovas yra metalų magnatas ir vienas iš Anglijos futbolo klubo „Arsenal“ savininkų. Šią savaitę buvo pasirodę pranešimų, kad DST, tęsdama savo investicijas į interneto kompanijas, gali užbaigti investicijų į „360buy“ kompaniją turą pati viena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų