REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

NBA duonos ragavęs D. J. Strawberry Vilniaus „Lietuvos ryto" komandoje pratinasi prie naujojo vaidmens.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio viduryje „Lietuvos ryto" komandą papildęs D. J. Strawberry Lietuvoje susidūrė su naujais iššūkiais. Sostinės komandai netekus paskutiniojo įžaidėjo Khalido El–Amino, D. J. Strawberry visad priverstas rungtyniauti jam neįprastoje įžaidėjo pozicijoje. Visgi amerikietis nesiskundžia ir priima tai kaip iššūkį.

REKLAMA

– Kokie prisiminimai išliko jūsų atmintyje iš sezono praleisto Fynikso „Suns" klube?

– Tai buvo puiki patirtis. Turėjome gerą komandą bei gerus žaidėjus. Daug išmokau, ne daug žmonių turėjo galimybę kasdien žaisti su Steve'u Nashu, Grantu Hillu ar Amare'u Stoudemire'u. Tai buvo tikrai puiki patirtis.

– Kaip sudėtinga 2007 metais buvo stebėti NBA naujokų biržą, kai buvai pasirinktas 59 šaukimu?

– Buvo šiek tiek sunku. Maniau, kad būsiu pašauktas anksčiau, tačiau niekad nežinai, kas nutiks biržoje. Kai prasidėjo birža ir pradėjo kviesti žaidėjus, nežinojau, ko tikėtis. Pamaniau, kad „ei, galbūt šiandien būsiu nepašauktas". Tai buvo nervinga, tačiau gera patirtis.

REKLAMA
REKLAMA

– Jei galėtumėte atgal atsukti laiką, ar darytumėte ką nors kitaip, kad išsilaikytumėte NBA lygoje?

– Manau, padariau viską, ką galėjau. Deja, gavau traumą ir tai mane kiek pristabdė. Nepaisant to, jaučiu, kad žaidžiau neblogai. Visgi žaidžiau dviejose stipriose komandose, kuriose nebuvo daug vietos pasireikšti jauniems žaidėjams.

– Jūsų buvęs treneris Mike'as D'Antoni žinomas, kaip puolimo specialistas, tuo tarpu jūsų stipriausia pusė - gynyba. Ar galima teigti, kad jūs nebuvote reikiamo tipo žaidėjas ir tai viena iš priežasčių, kodėl nepritapote „Suns“ klube?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ne, kadangi D'Antoni padėjo patobulinti ir mano puolimo galimybes. Kol rungtyniavau Fynikse, mano žaidimas puolime buvo geras. Mūsų komandoje taip pat buvo gerai besiginančių žaidėjų, kaip Raja Bellas, todėl negalima taip sakyti. Bellas gaudavo nemažai žaidimo laiko. Manau, kad turėjome nemažai veteranų ir tik du jaunus žaidėjus – mane ir Alando Tuckerį. Negali tikėtis gauti daugybę žaidimo laiko, kai komandoje yra daugybė veteranų.

- Ar ilgai galvojai apie persikėlimą į Europą, ar tai buvo vienadienis sprendimas?

– Apsisprendžiau per kelias dienas. Išpirkau D lygos kontraktą, pamąsčiau kelias dienas ir tiesiog persikėliau. Tu turi žaisti krepšinį ir aš tai myliu. Man nesvarbu, kur rungtyniauti – NBA ar užjūryje. Aš tiesiog mėgstu žaisti krepšinį, mėgstu varžytis. Esu dėkingas, kad vis dar galiu tai daryti.

REKLAMA

– Kaip jums patiko jūsų pirmoji stotelė Europoje, Italija?

– Turėjome labai gerą komandą. Mums atstovavo žaidėjai kaip Marcelo Huertas, Jamontas Gordonas ar Qyntelas Woodsas. Tai buvo gera patirtis, iki pat dabar pasikalbu su buvusiais komandos draugais, kai juos sutinku arba bendraujame „facebook" svetainėje. Sutikau nemažai žmonių ir gerai praleidau laiką.

– Vis dėlto Italijoje jums nesumokėjo žadėto atlygio. Ar nebuvo baisu grįžti į Europą?

– Šita istorijos dalis buvo bloga, tačiau visa kita – komanda ir organizacija – buvo gerai. Žinoma, negavęs savo atlyginimo šiek tiek bijojau grįžti į Europą. Visgi viskas įvyksta ne veltui ir tai tiesiog vienas iš įvykių mano gyvenime. Negaliu atsukti laiko ar blogai galvoti apie kitas komandas vien dėl to, kad viena ekipa kažko nepadarė. Tai irgi patirtis ir džiaugiuosi grįžęs bei čia gerai leisdamas laiką.

REKLAMA

– Be jūsų „Lietuvos ryto" komandoje rungtyniauja kitas amerikietis, Khalidas El-Aminas. Ar lengviau žaisti Europoje, kai komandoje yra dar vienas jūsų tautietis?

– Žinoma, visad lengviau, kai komandoje yra žmogus iš tos pačios šalies, kaip ir tu. Kalbamės apie vykimą į JAV, beisbolą ir NBA. Taip pat kartu žiūrėjome amerikietiško futbolo finalą. Khalidas – puikus vyrukas, man daug papasakojo apie krepšinį – buvimą profesionalu bei sunkų darbą.

– Kaip jaučiatės, kai po Kh. El–Amino traumos Vilniuje jums tenka rungtyniauti įžaidėjo pozicijoje?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Tai yra pirmas kartas, kai turiu vadovauti komandai. Įprastai žaidžiu atakuojančio gynėjo pozicijoje, o gynyboje dengiu įžaidėją, tačiau dabar visada turiu būti įžaidėjas. Tai nėra mano stiprioji pusė ir aš kasdien mokausi. Bandau išmokti viską – derinius, kada galiu atakuoti krepšį, kada turiu į žaidimą įtraukti komandos draugus. Man tai sudėtinga. Visgi tai praturtinanti patirtis ir aš priimu šį iššūkį. Esu kovotojas, tad kol laimime rungtynes, tai nėra labai svarbu.

– Ar galima sakyti, kad būti įžaidėju JAV ar Europoje yra du skirtingi dalykai?

– Tai visiškai skirtingi dalykai. Europoje turi labiau kontroliuoti žaidimą. JAV tu gali rungtyniauti įžaidėjo pozicijoje ir rinkti taškus visą dieną. Kai kurie treneriai nori, kad pelnytum taškus, valdytumei žaidimą, valdytumei metimus, „perskaitytumei“ gynybą. Tai sudėtinga, tačiau tai padės mano karjerai. Tai nesužalos manęs, tiesiog man padės. Esu sujaudintas ir priimu šį iššūkį.

REKLAMA

– Tavo komandos draugas Jonas Valančiūnas laikomas vienu perspektyviausiu žaidėju Europoje. Kokia tavo nuomonė apie šį Lietuvos talentą?

– Kartoju Jonui, kad jo galimybių riba – tik dangus. Jis vikrus, atletiškas ir jam dar tik aštuoniolika metų. Jis man primena Pau Gasolį. Jonas žaidžia kaip Pau. Patariau jam sunkiai dirbi, patobulinti pataikymą iš vidutinio nuotolio ir jis bus geras žaidėjas. Jonas, kaip aštuoniolikmetis, yra labai geras krepšininkas, kuris dar turi vietos tobulėjimui. Visgi žaidimo supratimas ateis kartu su patirtimi. Džiaugiuosi, kad turiu galimybę rungtyniauti su Jonu, kadangi tai palengvina žaidimą. Jis blokuoja metimus, deda iš viršaus. Jis mėgsta bėgti, dėti iš viršaus ir užvesti publiką. Tai jis tikrai mėgsta daryti.

REKLAMA

– Ar dar tikitės sugrįžti į NBA lygą? Ar tai yra jūsų tikslas?

– Mano tikslas – toliau sėkmingai žaisti krepšinį, nesvarbu, kur tai bus. Tiesiog toliau žaisti, toliau tuo mėgautis, kol dar galiu. Visgi amžinai krepšinio nežaisi. Kol dar gali žaisti, reikia tai daryti kietai ir tiesiog tuo mėgautis.

TIK FAKTAI

D.J. Strawberry tėtis – buvusi aukščiausiosios JAV beisbolo lygos (MLB) žvaigždė, taip pat Darrylas Eugene'as Strawberry.

Prieš patekdamas į NBA lygą, D.J. Strawberry lankė „Maryland" universitetą, kuriam prieš daugiau nei dvylika metu taip pat atstovavo Šarūnas Jasikevičius. Amerikietis paskutiniaisias studijų metais, 2006–2007 m. sezone NCAA lygoje vidutiniškai rinkdavo 14,9 taško, atkovodavo 4,4 kamuolio bei atlikdavo 3,5 rezultatyvaus perdavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po sėkmingų metų universitete D.J. Strawberry 59–uoju šaukimu NBA naujokų biržoje pasirinko Fynikso „Suns„ ekipa. Netrukus gynėjas su Arizonos komanda pasirašė dvejų metų kontraktą, tačiau jau po metų atletas persikėlė į Italiją, kur atstovavo Bolonijos „Fortitudo“ komandai.

D.J. Strawberry „Lietuvos ryto" gretose Eurolygoje spėjo sužaisti penkerias rungtynes, per kurias vidutiniškai per aikštelėje praleistas 17 minučių pelnydavo 6,6 taško bei atlikdavo 2,8 rezultatyvaus perdavimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų