REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeštadienį sostinėje kaip ir kasmet  šėlo studentai: jau 43-ią kartą vyko viena išradingiausių ir, kaip patys jos dalyviai sako, pati studentiškiausia šventė –  Fiziko diena, daugeliui žinoma tiesiog kaip „FiDi“.

REKLAMA
REKLAMA

„FiDi 43“ renginiai prasidėjo šeštadienio rytą Saulėtekyje, prie Vilniaus Universiteto Fizikos fakulteto, kuris šios šventės metu įgyja „Fizlendo“ pavaidinimą. Čia skambant muzikai vyko įvairios akcijos, žaidimai, buvo galima pasivažinėti atrakcionais, stebėti improvizuotus pasirodymus ir dalyvauti kitokiose linksmybėse, kurias sugalvoti tikriausiai gali tik būsimieji fizikai.

REKLAMA

Į „Fizlendą“ atriedėjus Fiziko dienos simboliui – Dinui Zaurui, linksmai nusiteikę ir jau įsišėlę šventės dalyviai sulipo į įvairias transporto priemones, nuo automobilių iki sunkvežimių, ir sekė paskui jį į Vilniaus centre įsikūrusį Filologijos fakultetą. Čia, pasak legendos, baisusis Dinas Zauras prarijo filologę, tad važiuoja atsiprašyti.

Skanduodama, triukšmaudama, lydima orkestro ir pasipuošusi spalvingomis vėliavomis bei plakatais  eisena pasiekė filologes. Jos kaip ir kasmet džiaugėsi vėl išvydusios fizikus ir tradiciškai demonstravo savo pasirodymą, po kurio sekė abiejų fakultetų dekanų „žodžių mūšis“ bei sveikinimai.

Vakare fizikų ir filologių laukė tolesnės linksmybės – su išradingomis pramogomis, muzika ir šokiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų