REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Japonijos Fukušimos-1 elektrinės darbuotojai pradėjo betonuoti antrojo reaktoriaus cementiniame pamate aptiktą įtrūkimą, per kurį radioaktyvusis vanduo patenka į jūrą. Radiacinis fonas prie įtrūkimo 5 tūkst. kartų viršija leistiną ir siekia 1 tūkst. milizivertų per valandą. Tai šeštadienį pranešė Fukušimos-1 operatorė „Tokio Electric Power“ (TEPCO).

REKLAMA
REKLAMA

Specialistai toliau ieško analogiškų įtrūkimų drenažo sistemoje, kuri buvo smarkiai apgadinta per kovo 11 d. Japonijoje įvykusį žemės drebėjimą.

REKLAMA

Šiaurės rytinę Japonijos dalį kovo 11 dieną sukrėtė 9 balų pagal Richterio skalę žemės drebėjimas, kuris pakenkė Fukušimos branduolinės jėgainės aušinimo sistemai ir dėl to perkaitusiuose reaktoriuose įvyko sprogimai. Po to, kai jėgainės teritorijoje buvo nustatytas radioaktyvių medžiagų nutekėjimas, iš jos ir apylinkių buvo evakuoti žmonės.

Ekspertų manymu, būtent dėl vandens nuotėkio iš reaktorių smarkiai padidėjo radioaktyviųjų medžiagų kiekis jūros vandenyje. Radiacijos lygis jame viršija leistiną normą 4385 kartus.

REKLAMA
REKLAMA

Fukušimos elektrinės darbuotojai daro viską, kad į aplinką nepatektų didelis radiacijos kiekis. Didelis radiacinis fonas elektrinės teritorijoje neleidžia darbuotojams likti ten ilgą laiką ir todėl, kaip praneša Japonijos žiniasklaida, kompanija TEPCO ėmė ieškoti savanorių, pasirengusių elektrinėje atlikti tam tikrus darbus išbūnant jos teritorijoje kiek įmanoma trumpesnį laiką. Kaip praneša vietos savaitinis žurnalas, kompanija žada už tokį darbą mokėti iki 5 tūkst. dolerių.

Taip pat skaitykite:

Radioaktyvus vanduo iš Fukušimos atominės elektrinės teka į jūrą

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų